Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία από τις πιο καλοκαιρινές συνταγές.

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για το ραγού και τις μελιτζάνες

  1. γρ μοσχάρι από χτένι ή από ελιά

4-5 μελιτζάνες

3 κρεμμύδια μέτρια η 2 μεγάλα

½ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

350-400 γρ. σάλτσα ντομάτας

130 ml κόκκινο κρασί

250 ml νερό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για την κρέμα

800 ml γάλα

2.5 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο

450 γρ. παρμεζάνα

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ραγού

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό και, μόλις πάρει μια βράση το φαγητό, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-50’.

 

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και, όταν πάρουν χρώμα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Για την κρέμα

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση το γάλα, βάζουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό .

 

Για τη συναρμολόγηση

Θρυμματίζουμε το κρέας. Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μία στρώση από τις μελιτζάνες και τις καλύπτουμε με μια ποσότητα από το κρέας. Βάζουμε μια στρώση ακόμα από μελιτζάνες και από κρέας και ολοκληρώνουμε την διαδικασία με μια τελευταία στρώση από μελιτζάνες. Στο τέλος, καλύπτουμε με την κρέμα,και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά .