Ένα από τα πιάτα που κυριαρχούν στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι η κολοκυθόσουπα. Μέσα από το The Look.Gr σας παρουσιάζω μια ιδιαίτερη συνταγή που θα μαγνητίσει τα βλέμματα των καλεσμένων σας. 





 

 

Υλικά:

  • 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
  • 3 μικρές πατάτες
  • 3 καρότα
  • 2 μέτρια πορτοκάλια τον χυμό
  • 1 πράσο και 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2φλυτζάνι γάλα
  • Αλάτι, Πιπέρι & γλυκιά πάπρικα
  • 1 πακέτο σύγκλινο Μάνης.

 

 

Διαδικασία:

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο. Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα και σβήνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια. Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε με το multi για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα, ρίχνουμε και το γάλα αντί για κρέμα γάλακτος που συνηθίζεται και συνεχίζουμε λίγο με το multi. Η κολοκυθόσουπα είναι έτοιμη και αχνιστή!

Σε ένα τηγάνι κόβουμε το σύγκλινο σε κύβους και το σοτάρουμε σε ένα καυτό τηγάνι χωρίς λάδι. Είναι αρκετά λιπαρό από μόνο του.

Σερβίρουμε στο κέντρο τις σούπας.

 

  • Για να έχουμε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών , στην ουσία διαλύουμε σε 1 λίτρο ζεστό νερό 1 κύβο λαχανικών τις επιλογής μας.
  • Αν θέλουμε ποιο βελουτέ υφή προσθέτουμε 1 κομματάκι βούτυρο επιπλέoν στην πολτοποίηση

 

 

 

3