Ένα διαφορετικό  κέικ, μία συνταγή με παντζάρια, απλά πεντανόστιμο, δοκιμάστε τα παντζάρια και στα γλυκά σας.

 

 

Υλικά

 

  • 250 gr.βολβούς παντζαριών βρασμένους
  • 75 gr.κακάο
  • 200 ml.ελαιόλαδο
  • 250 gr.ζάχαρη
  • 200 gr.αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια η δύο κάψουλες.

 

 

 

Οδηγίες

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C
    Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
    Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
    Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα παντζάρια,συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα.
  3. Aδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 °C.

 

 

*Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη η ένα γλάσο σοκολάτας , η ένα φρόστινκ τις επιλογής σας.

*Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο για 15-20 λεπτά.