Είναι λίγο άδικο να πρωταγωνιστεί ο Dwayne Johnson σε μια από τις καλύτερες ταινίες της DC στον ρόλο του  Black Adam

Άδικο για τους συναδέλφους του βέβαια και όχι για το DC Universe που χτύπησε Jackpot με την επιλογή του Rock .Η  ερμηνεία του Johnson και η  απόδοση του είναι το πιο βασικό πλεονέκτημα της ταινίας .  

Η ιστορία του αντι-ήρωα ξεκινάει κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν σε μια από τις πιστές εκδοχές του κόμικ σύμπαντος . Ο χαρακτήρας του Black Adam, είναι γνωστός για την επιθετικότητα και τη βία που τον διακατέχει και ο Dwayne υποδηλώνει με το σωματότυπο του ότι μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε «από αυτόν τον πλανήτη». 

 

 

Ο σκηνοθέτης Jaume Collet-Serra δημιούργησε μια ταινία αποκλειστικά για τον ήρωά του , εκμεταλλευόμενος απόλυτα την επιλογή του Dwayne, με επικές σκηνές δράσης και εξαιρετικά εφέ . Ο Pierce Brosnan ξεχωρίζει χαλαρά στον ρόλο του Doctor Fate και θυμίζει σε εμάς τους παλιότερους λίγο από James Bond . Ο Aldis Hodge προσωπικά δεν με έπεισε πολύ σαν Hawkman, ίσως γιατί τον ” καπέλωνε ” η επιβλητική παρουσία του Black Adam και έκανε μεγάλες προσπάθειες σε έναν ρόλο ηγετικής μορφής που μάλλον τον ψάχναμε εμείς μέσα από την ταινία και από ότι φαίνεται και ο ίδιος . 

Περισσότερο έκπληξη στο cast , είναι ο Noah Centineo στο ρόλο του Atom Smasher που στάθηκε αξιοπρεπώς δίπλα στα μεγάλα ονόματα παρόλο το νεαρό της ηλικίας του . Είναι χαρακτήρας ( Atom Smasher ) που μπορεί να εξελιχθεί στις επόμενες ταινίες ( ? ) και πιστεύω ότι θα το δούμε  .Hδη με αυτή τη συμμετοχή ο ίδιος ο Noah Centineo ” σπάει ” τη γλυκανάλατη μορφή στην τριλογία του ” To All the Boys I’ve Loved Before ” 

 

Τελικά ,  ο σκοπός της ταινίας είναι να δώσει στον Black Adam μια κατάλληλα μεγάλη εισαγωγή και ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πιο άξιο αντίπαλο αρκετά σύντομα.

Η ταινία δεν είναι για only fans ( εμείς ενθουσιαζόμαστε λίγο περισσότερο βέβαια ) , είναι μια δίωρη περιπέτεια δράσης και αποτοξίνωσης από την μέτρια καθημερινότητα . Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια . Την προτείνω  ! Δείτε τη χωρίς ενοχές . 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Όταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Άνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Άτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.
 
Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra
Σενάριο: Adam Sztykiel, Rory Haines & Sohrab Noshirvani
Ηθοποιοί: Dwayne Johnson, Sarah Shahi, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Joseph Gatt, Aldis Hodge, Viola Davis

 

0