Δεκατρία χρόνια περιμέναμε το sequel του Avatar και 13 χρόνια μετά ξαναβρέθηκα στην αίθουσα για το Avatar: The Way of Water.

Ο Cameron δημιούργησε την συνέχεια του αρχικού Avatar  αυτή τη φορά στο υδάτινο στοιχείο . Το νερό είναι  συναρπαστικό στοιχείο της φύσης από μόνο του , πόσο μάλλον όταν μια σχεδόν 3ωρη ταινία βασίζει την ιστορία της σε αυτό .

Το Avatar: The Way of Water εξελίσσεται σε φαινόμενο και θα τολμήσω να πω ότι την κατατάσσω στις 5 καλύτερες ταινίες για το 2022. Να είστε σίγουροι ότι δεν έχει να κάνει με την προσμονή του sequel , παρόλο που η ιστορία του Jake Sully και της Neytiri συνεχίζεται και εξελίσσεται.

Ο Τζέιμς Κάμερον ανέβασε τον πήχη ξανά με τα εφέ και  τα γραφικά να είναι  εντυπωσιακά! Μεγαλύτερη και χορταστική σε διάρκεια  , η ταινία είναι  συναρπαστικά έντονη . Συναισθηματική και με ” σημαία ” το moto του Jake ” αποστολή του πατέρα είναι η προστασία της οικογένειάς του” , δεν υπάρχει περίπτωση να μη φύγεις από την αίθουσα γεμάτος και ευτυχισμένος από την  προβολή μιας σπουδαίας ταινίας. 

Οι επόμενες τρεις συνέχειες, ναι θα έχει και άλλες ταινίες ,  έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2024, το 2026 και το 2028. Η ταινία Avatar: The Way of Water έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Δεκεμβρίου 2022 στο Odeon Luxe Leicester Square στο Λονδίνο .

Σημαντικό Υστερόγραφο : Προτείνω να το δείτε σε 3D για να μην χάσετε στιγμή από τη μαγεία του κινηματογραφικού σύμπαντος του Avatar: The Way of Water αλλά και της σκηνοθετικής ευφυΐας του James Cameron. 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Jake Sully (Sam Worthington) και η Neytiri (Zoe Saldana) κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη. Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του πλανήτη Πανδώρα για να βρουν καταφύγιο στα μέρη της φυλής των Metkayina, που ζει αρμονικά με τον ωκεανό. Εκεί, η οικογένεια των Sully πρέπει να εξοικειωθεί με τον επικίνδυνο ωκεανό και να κερδίσει την αποδοχή της νέας κοινότητας.
 
 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: James Cameron
Σενάριο: James Cameron
Ηθοποιοί: Jemaine Clement, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, CCH Pounder, Joel David Moore, Kate Winslet, Oona Chaplin, Edie Falco, Chloe Coleman, Bailey Bass, Cliff Curtis, Michelle Yeoh
Διάρκεια: 190 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022
Χρονολογία παραγωγής: 2022
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
 

4