Μία κομψή και απολαυστική κωμωδία με έξυπνο σενάριο που καταγράφει με ευαισθησία, χιούμορ και διαπεραστική ματιά τις πολύπλοκες ερωτικές σχέσεις μέσα από την ιστορία ενός ώριμου ζευγαριού που αποφασίζει να χωρίσει φιλικά, όταν ο γιος φεύγει για σπουδές. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών αποδίδουν πειστικά τους χαρακτήρες αυτής της εκλεπτυσμένης κωμωδίας που παραμένει ρομαντική ακόμα κι αν περιγράφει έναν χωρισμό.

 

 

Σύνοψη

O Marcos και η Ana μετράνε 25 χρόνια γάμου. Όταν ο μοναχογιός τους φεύγει από την επαρχία για να πάει στο κολέγιο, το ζευγάρι μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, σαν να το είχαν σχεδιάσει καιρό, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Λιτά και απέριττα, τόσο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια αμοιβαία απόφαση χωρισμού. Η εργένικη ζωή μοιάζει έντονη και συναρπαστική αρχικά, αλλά γρήγορα έρχονται τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ο Marcos και η Ana αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αγάπη, τη φύση της επιθυμίας, την πίστη και παίρνουν μία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

 

Διάρκεια: 125’

 

 

26 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Visit

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Πρόκειται για μία ταινία χαρακτήρων. Είναι μια ταινία όπου ο διάλογος ξεχειλίζει, οι πρωταγωνιστές λένε την αλήθεια μεταξύ τους, δεν προσπαθούν να αποφύγουν ούτε φοβούνται την αντιπαλότητα. Ξέρουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και εκτιμούν ο ένας την ευφυία του άλλου. Είναι ένα καλλιεργημένο ζευγάρι, είναι εξοικειωμένοι με την έννοια της υπαρξιακής αγωνίας και του γεγονότος ότι υπάρχει πάντα ένα τέλος.

Μία ομάδα δευτερευόντων χαρακτήρων είναι εκεί για να εκφράσουν διαφορετικούς τρόπους και απόψεις για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, τη συμβίωση, την επιθυμία και τη μοναξιά. Όλοι είναι καλές επιλογές.

Είναι μία ταινία για τη γενιά αυτών που γεννήθηκαν το ’60, που επηρεάστηκαν από αυτά τα χρόνια πολιτισμικά και σε σχέση με τις εμπειρίες της ζωής τους. Έχουν δει σχεδόν όλες τις ουτοπίες να πεθαίνουν και τώρα ζούνε με το βάρος της απομάγευσης, αλλά παραμένουν γεμάτοι ζωντάνια και αισιοδοξία.

Σε ό,τι αφορά το στυλ της εικόνας, η κάμερα είναι εκεί για τους ηθοποιούς και  τη σκηνοθεσία. Οι χαρακτήρες κινούνται άνετα μέσα στο κάδρο. Το κοινό είναι σαν να παρευρίσκεται στις ζωές τους.

Παρόλο που αυτή η ταινία αναπαριστά σοβαρά θέματα, όπως τη φύση της αγάπης, τη διάρκεια και την μεταμόρφωση της επιθυμίας, την απιστία, διηγούμαι μια ιστορία με ψυχαγωγική ματιά, με σκεπτόμενη αισιοδοξία, επιτρέποντας στον θεατή να σκεφτεί, να νιώσει λίγη ανησυχία, χωρίς εκβιασμό ή βαρύτητα.»

Juan Vera

 

Στοιχεία για την ταινία:

 

Σενάριο: Juan Vera, Daniel Cúparo
Σκηνοθεσία: Juan Vera
Παίζουν: Ricardo Darín, Mercedes Morán, Andrea Pietra, Jean Pierre Noher, Claudia Lapaco, Chico Novarro
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Rodrigo Pulpeiro
Μοντάζ: Pablo Barbieri
Μουσική: Iván Wyszogrod
Διάρκεια: 125’
Διανομή:
Feelgood

 

 

 

26 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

 

 

 

 

0