Ο Ολιβιέ Μαρσάλ σκηνοθετεί τη νέα του ταινία που έχει τον τίτλο “Απάτη σε Μαύρο Φόντο”(Carbone). Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ γαλλικής παραγωγής που έχει ως θέμα την μεγαλύτερη οικονομική απάτη που έλαβε χώρα στη Γαλλία το χρονικό διάστημα 2008 – 2009 και συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του πιο προσοδοφόρου εγκλήματος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία. Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας συνηθισμένος άντρας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς που αφορά το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από προδοσία και δολοφονίες.

Το σενάριο υπογράφουν ο Ολιβιέ Μαρσάλ και ο Εμανουέλ Νακάς. Πρόκειται για μια ταινία η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα σκηνοθετημένη με τη ματιά του Μαρσάλ, ο οποίος θεωρείται ειδικός πλέον στις αστυνομικές ταινίες (Βρώμικος Κόσμος, Η Συμμορία της Λυόν).

Η ταινία προβάλλεται απο 26 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μαρσάλ

 

Σενάριο: Ολιβιέ Μαρσάλ, Εμανουέλ Νακάς

 

Ηθοποιοί: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρανζ, Ιντίρ Σεντέρ, Λόρα Σμετ, Μίκαελ Γιούν, Ντάνι, Πάτρικ Καταλίφο, Μουσά Μαασκρί

 

Παραγωγή: Μανουέλ Μουνζ

 

Είδος: Περιπέτεια, Αστυνομική, Θρίλερ

 

Διανομή: Odeon