Ο Πολ Τόμας Άντερσον γράφει και σκηνοθετεί την “Αόρατη Κλωστή”, ένα ρομάντζο εποχής, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του 1950, ο διάσημος μόδιστρος Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) μαζί με την αδερφή του Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής μόδας. Ντύνουν όλη την ανώτατη κοινωνική τάξη και την υψηλή κοινωνία της Βρετανίας, από διάσημους ηθοποιούς και κινηματογραφικούς αστέρες μέχρι τα μέλη της βασιλικής οικόγενειας. Ο Ρέινολντς, είναι ένας γοητευτικός αλλά και ιδιόρρυθμος άντρας με πολλές κατακτήσεις στο ενεργητικό του, σχέσεις εφήμερες, γυναίκες που μεταμορφώνονται έστω και προσωρινά σε μούσες του, χωρίς όμως να βρίσκονται σταθερά στην ζωή του. Η μόνη γυναίκα που είναι σταθερή στη ζωή του είναι η αδερφή του η Σίριλ. Κάποια στιγμή ο Ρέινολντς θα γνωρίσει μια νεαρή και δυναμική γυναίκα, την Άλμα (Βίκι Κριπς), η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα. Σύντομα θα ερωτευτεί την νεαρή Άλμα, θα την κάνει μούσα του αλλά και ερωμένη του. Η γυναίκα αυτή θα τον αναστατώσει και θα διαταράξει την  ηρεμία και την τάξη της ζωής του, καθώς ο Ρέινολντς μέχρι εκείνη τη στιγμή, συνήθιζε να υπολογίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και να προγραμματίζει τα πάντα. Αυτό είναι κάτι που του προκαλεί τρόμο και μόνο στην ιδέα και του είναι αδύνατον να το διαχειριστεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον συναντιέται κινηματογραφικά για δεύτερη φορά με τον τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ  Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, πριν από περίπου 10 χρόνια στην ταινία “There Will Be Blood” (Θα Χυθεί Αίμα) το 2007, όπου ο Ντέι Λιούις είχε υποδυθεί έναν μεταλλωρύχο, τον Ντάνιελ Πλέινβιου. Ένας ρόλος για τον οποίο βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου. Εκτός από την σκηνοθεσία της “Αόρατης Κλωστής” ο Πολ Τόμας Άντερσον υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, σε συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Η “Αόρατη Κλωστή” αποτελεί την τελευταία εμφάνιση του Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην μεγάλη οθόνη, αφού ο ίδιος ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2017 ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 1 Φεβρουαρίου 2018 από την UIP.

Να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, για την πρεμιέρα της “Αόρατης Κλωστής”, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 19.30 το απόγευμα.

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον

 

Σενάριο: Πολ Τόμας Άντερσον

 

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ

 

Παραγωγή: Πολ Τόμας Άντερσον, Μέγκαν Έλισον, Ντάνιελ Λούπι, Τζόαν Σέλαρ

 

Είδος: Δραματική, Ρομαντική

 

Διανομή: UIP

 

0