Ο Αμερικανός ηθοποιός Mark Salling (Μαρκ Σάλινγκ), γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Glee», βρέθηκε νεκρός στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 35 ετών.

Αιτία θανάτου θεωρείται η αυτοκτονία αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αστυνομικές αρχές.

Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία ότι μέχρι στιγμής φημολογείται πως πιθανόν ο ίδιος να αφαίρεσε την ζωή του, προχωρώντας στο απονενοημένο διάβημα μέσω του απαγχονισμού. Το σώμα του βρέθηκε κοντά σε ένα μικρό γήπεδο μπέιζμπολ. Ο ιατροδικαστής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, ωστόσο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση που να αφορά περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του 35χρονου ηθοποιού.

Ο Mark Salling πρόσφατα είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια, όσον αφορά την υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του σχετικά με την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αδίκημα για το οποίο μπορεί κανείς να καταδικαστεί από τέσσερα έως και επτά χρόνια φυλάκισης στις Η.Π.Α. με 20 χρόνια επιπλέον επιτήρησης.

Η δίκη του είχε οριστεί να λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου του 2018. Στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην κατοικία του τον Δεκέμβριο του 2015, στο laptop του είχαν βρεθεί περίπου 50,000 εικόνες και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου όπου απεικονίζονταν ανήλικοι, ενώ 160 επιπλέον παρόμοιου τύπου μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα περιέχονταν και σε ένα USB του. Τον Ιούνιο του 2016 ομολόγησε την ενοχή του.

Ο ηθοποιός έπρεπε να καταβάλει ως αποζημίωση 50.000$ σε κάθε ένα από τα θύματα του που το ζήτησαν και αξίωσαν επίσης να καταχωρηθεί ως δράστης σεξουαλικής κακοποίησης.