Μετά από την ταινία “Rampage: Το Απόλυτο Χάος” ο Ντουέιν Τζόνσον πρωταγωνιστεί στην ταινία καταστροφής της Legendary “Ουρανοξύστης”.

Ο Γουίλ Σόγιερ (Ντουέιν Τζόνσον) είναι πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, ο οποίος, μετά από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες. Σε μια αποστολή στην Κίνα ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου ουρανοξύστη, την ασφάλεια του οποίου είχε μόλις αναλάβει. Ο Γουίλ προσπαθεί να βρει τους υπαίτιους της φωτιάς και να σώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ, σκηνοθέτης των ταινιών “DodgeBall: A True Underdog Story”(2004), “We’re the Millers” (2013) και “Central Intelligence” (2016), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο του “Ουρανοξύστη”. Είναι η πρώτη φορά που ο Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ σκηνοθετεί μια ταινία δράσης και περιπέτειας, μιας και μέχρι τώρα σκηνοθετούσε κωμωδίες.

Ο Ντουέιν Τζόνσον δεν συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, αφού έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, μόλις πριν από 2 χρόνια στην ταινία “Central Intelligence”.

Εκτός από τον Ντουέιν Τζόνσον στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Νιβ Κάμπελ, η οποία υποδύεται την σύζυγο του Γουίλ Σόγιερ, την Σάρα Σόγιερ.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Ιουλίου σε 2D αλλά και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

 

Σενάριο: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

 

Ηθοποιοί:Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι

 

Παραγωγή: Μπο Φλιν, Ντουέιν Τζόνσον, Χίραμ Γκαρσία

 

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

 

Διανομή: UIP

 

 

 

0