Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τους βραβευμένους με Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς στη δραματική ταινία “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”.

Η ταινία αφηγείται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική και είχαν να κάνουν με την δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου (το επονομαζόμενο σκάνδαλο  “Pentagon Papers”). Από τη μια πλευρά η Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), η πρώτη γυναίκα εκδότρια εφημερίδας κι από την άλλη ο Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς) , ο αρχισυντάκτης της. Αν και υπάρχει μια ιδιόμορφη συνεργασία μεταξύ τους,  προσπαθούν από κοινού να φέρουν στη δημοσιότητα ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν την αλήθεια στην επιφάνεια, ρισκάροντας όμως την ελευθερία τους και την καριέρα τους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται με την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς, ενώ ο ίδιος συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας. Το σενάριο, το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το έγραψαν οι Λιζ Χάνα και Τζος Σίνγκερ. Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, στην ταινία παίζουν επίσης αξιόλογοι ηθοποιοί όπως οι  Σάρα Πόλσον, Άλισον Μπρι, Ντέιβιντ Κρος κ.α.

“Μέσα από αυτή την ταινία ο Σπίλμπεργκ δεν αναδεικνύει απλά μόνο το ζήτημα της ισότητας της γυναίκας στο χώρο εργασίας ή αυτό της ελευθερίας του Τύπου , αλλά και της δημοσιογραφικής ιδιότητας όσων ασχολούνται με την δημοσιογραφία και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια. Άνθρωποι που δεν βλέπουν την δημοσιογραφία σαν επάγγελμα, αλλά σαν ευθύνη και καθήκον για να ανακαλύψουν την  αλήθεια” , δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο ηθοποιός Τομ Χανκς.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα το “The Post” είναι ένα συγκλονιστικό, δημοσιογραφικό δράμα που δεν πρέπει να χάσετε. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

 

Σενάριο: Λιζ Χάνα, Τζος Σίνγκερ

 

Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Όντενκιρκ

 

Παραγωγή: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Εϊμι Πασκάλ, Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ

 

Είδος: Δραμα, Πολιτικό Θρίλερ

 

Διανομή: Odeon

 

 

 

0