Το “Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων” είναι μια ταινία τρόμου, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο πιο στοιχειωμένο σπίτι που υπάρχει στον κόσμο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν, υποδύεται την χήρα Σάρα Ουίντσεστερ, η οποία κατοικεί σε ένα τεράστιο σπίτι, σε μια απομονωμένη περιοχή, 80 χιλιόμετρα έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Έχοντας χάσει το σύζυγό της Γουίλιαμ Ουίντσεστερ αλλά και την κόρη της, είναι η μόνη κληρονόμος της περίφημης οικογενειακής βιομηχανίας κατασκευής όπλων αλλά και της υπόλοιπης περιουσίας που της άφησε ο σύζυγός της με τον ξαφνικό θάνατό του. Για την κατασκευή του σπιτιού αυτού χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες, αφού αποτελείται από επτά ορόφους και διαθέτει εκατοντάδες δωμάτια. Για κάποιον παρατηρητή, αυτό το σπίτι, μοιάζει περισσότερο με ένα τερατώδες μνημείο στην τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Η Σάρα όμως δεν έχει κατασκευάσει αυτό το τεράστιο σπίτι ούτε για τον εαυτό της, αλλά ούτε για την ανιψιά της την Μάριον (Σάρα Σνουκ) ή τον γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τους οποίους φιλοξενεί. Στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μία φυλακή, ένα άσυλο για εκατοντάδες εκδικητικά φαντάσματα, τα πιο τρομακτικά των οποίων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Ουίντσεστερ…

Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στους αδερφούς Μάικλ και Πίτερ Σπίριγκ, ενώ για το σενάριο συνεργάστηκε μαζί τους και ο Τομ Βόγκαν. Στον κεντρικό ρόλο συναντάμε την Έλεν Μίρεν, ενώ στο ρόλο του ευφυή Δρ. Έρικ Πράις τον Τζέισον Κλαρκ, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά “Brotherhood” όπου υποδυόταν τον Τόμμυ Κάφε.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 15 Φεβρουαρίου από την Odeon.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

 

Σενάριο: Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ, Τομ Βόγκαν

 

Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ

 

Παραγωγή: Τιμ ΜακΓκάχαν, Μπρετ Τόμπερλιν

 

Είδος: Τρόμου

 

Διανομή: Odeon

 

0