Παράταση ωραρίου και πιο συχνά δρομολόγια ακόμα και τις Κυριακές

 

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας του μετρό την εορταστική περίοδο αλλά και τις ημέρες διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων, σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η ΣΤΑΣΥ.

Στις αλλαγές που σχεδιάζονται περιλαμβάνονται και πιο συχνά δρομολόγια το επόμενο διάστημα, ακόμα και τις Κυριακές. 

Όπως ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος στο skai.gr,  από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια στη Γραμμή 2 δύο επισκευασμένοι συρμοί.

Έτσι, στη γραμμή κυκλοφορούν 18 συρμοί, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες. Παράλληλα επισήμανε ότι βελτιώθηκε η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

Ακόμη θα παραταθεί η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για τη διευκόλυνση και την οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές ενώ αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο δρομολογείται, επίσης, η απόκτηση επτά συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής το μετρό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργεί μέχρι τις 23.00 ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται κατά δύο ώρες. Δεν διευκρινίζεται αν οι αλλαγές θα ισχύουν από τη φετινή εορταστική περίοδο.

 

 

0