Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel παρουσιάζει την κλασική ταινία του Blake Edwards, Breakfast at Tiffany’s.

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αμερικανού συγγραφέα Truman Capote, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel παρουσιάζει την κλασική ταινία του Blake Edwards, Breakfast at Tiffany’s / Πρόγευμα στο Τίφανις (1961) με την Audrey Hepburn, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα.

 

 

Στην αξεπέραστη ταινία, γνωρίζουμε την όμορφη και εκκεντρική Holly Golightly, που ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο πάρτι και έναν πλούσιο γαμπρό, όταν συναντά τον Paul, έναν φτωχό συγγραφέα που την ερωτεύεται παράφορα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Audrey Hepburn, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μουσικής και Πρωτότυπου Τραγουδιού, κερδίζοντας τελικά δυο, για την ιστορική μουσική του Henry Mancini και για το τραγούδι  «Moon River».

 

 

Το 2012 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

 

Ημερομηνία προβολής

 

 

12 Μαρτίου 2024, 19:15

 

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα

 

 

Είσοδος

 

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr

 

 

 

 

 

0