Με το σημερινό  doodle η Google τιμά τον Αμερικανό χορευτή και χορογράφο Willi Ninja, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «νονός» του voguing -είδος χορού που αποτελείται κυρίως από πόζες ανάλογες μ’ αυτές των μοντέλων κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης.

 

Ήταν χορευτής και χορογράφος που συνέδεσε το όνομά του με τον συγκεκριμένο χορό, ενώ συμμετείχε στο video clip του Μάλκολμ ΜακΛάρεν, «Deep in Vogue» αλλά και στην ταινία «Paris is Burning». Καλλιτέχνες της pop, όπως η Madonna, η Rihanna, η Lady Gaga, η Beyonce, Azealia Banks, η Ariana Grande κ.ά. έχουν εμπνευστεί από το voguing και έχουν χορέψει στους ρυθμούς του σε video clip αλλά και σε συναυλίες.

WILLI NINJA: Godfather of Voguing and Legendary Drag Ball Icon | Image  Amplified

Ο Ninja συνίδρυσε τη δική του κοινότητα που ονομάζεται House of Ninja το 1982 και συνέχισε να παρέχει υποστήριξη στα μέλη του οίκου του ακόμα και αφού έγινε διάσημος. Εμπνευσμένος από τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά και τις πολεμικές τέχνες, ο Willi Ninja εισήγαγε νέες τεχνικές χορού που επαναπροσδιόρισαν τα πρότυπα voguing.

Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2006 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, όταν ήταν μόλις 45 ετών. Αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανεπάρκεια που σχετίζεται με το AIDS.

1