Το The Look.Gr υποδέχεται μια δροσερή φωνή, τη Stelia που ήδη έχει ξεχωρίσει. 

 

 

 

 

Η stelia είναι ‘ενα κορίτσι με πολύ ταλέντο, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στο παρελθόν σε μουσικές σκηνές (Πάνος Κιάμος, Τόνι Σφίνος, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Αλκαίος κα.). Το νέο της τραγούδι “Όνειρα”  που μόλις κυκλοφόρησε, έχει γραφτεί από τον Oge.

 

 

  1. Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Εργατική, Αισιόδοξη, Δυναμική, Καλοπροαίρετη.

 

 

  1. Με το στίχο «Όλο στα μη και στα όχι…» ξεκινά το τραγούδι σας. Αισθάνεστε ότι ζούμε την εποχή των αρνήσεων. Τι προσδοκάτε μέσα από το τραγούδι σας «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»;

Δεν θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην εποχή των αρνήσεων, αλλά στην εποχή των δυσκολιών, με την γενικότερη τους έννοια. Πιστεύω, ότι όλα γίνονται με περισσότερη προσπάθεια και κόπο. Στο τραγούδι μου, αναφέρομαι στις δυσκολίες των σχέσεων και του συναισθήματος, που εν αντιθέσει με αυτό που ανέφερα παραπάνω έχουν γίνει πολύ εύκολες. Έχουμε έλλειψη συναισθήματος και Αγάπης, μεταξύ μας.

 

  1. Ποιες είναι οι μνήμες που θυμάστε με νοσταλγία από τις πρώτες στιγμές στις μουσικές σκηνές;

Όλα για εμένα βρίσκονται στο συναίσθημα που μου δημιουργεί το stage, και είναι επαναλαμβανόμενο. Μόλις, κάνω το πρώτο βήμα στη σκηνή είναι σαν την πρώτη φορά. Ακριβώς, το ίδιο άγχος και η ίδια λαχτάρα.

 

  1. «Ίσως η ζωή να είναι μόνο αυτό… ένας φόβος και ένα όνειρο» έλεγε ο Βρετανοπολωνός συγγραφέας Joseph Conrad. Σε ποιο βαθμό οι φόβοι σας κινητοποιούν;

Σε εμένα, λειτουργούν σαν κινητήριος δύναμη! Προσπαθώ να τους κατανοήσω, να συμβιβαστώ κάποιες φορές και στο τέλος, να τους ξεπεράσω. Άλλωστε, δεν λένε ότι τα όνειρα μας, χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλα, ώστε να μας προκαλούν φόβο;

 

 

  1. Ένα πρωινό ποιες αναπολήσεις μπορεί να φέρει στη μνήμη σας;

Γενικότερα, προσπαθώ να έχω στη μνήμη μου, μόνο όμορφες στιγμές από το παρελθόν. Τις άσχημες συμπεριφορές ή καταστάσεις, προσπαθώ να τις αποβάλλω όσο το δυνατόν ταχύτερα. Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πίσω! Θέλω να βρίσκομαι στο παρόν και να προετοιμάζομαι για το μέλλον. 

 

  1. Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητά μας. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που κάνετε μετά τη λήξη όλων των περιορισμών;

Για όλους εμάς τους καλλιτέχνες, η περίοδος της πανδημίας, ήταν και περίοδος καταπίεσης. Δυστυχώς, όταν δεν μπορείς να έρθεις σε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και να μοιραστείς το συναίσθημα σου, είναι μια μορφή καταπίεσης. Οπότε, άρχισα να βγαίνω πολύ, να πηγαίνω θέατρο, σινεμά, σε μουσικές παραστάσεις και γενικότερα, να έρχομαι σε επαφή με την Τέχνη.

 

 

 

  1. Ο σκοπός δικαιώνει την πράξη, έλεγε ο Οβίδιος. Αισθάνεστε δικαιωμένη με τις επιλογές σας;

Δεν θα έλεγα ότι τα έχω κάνει όλα, όπως ήθελα, γιατί στον χώρο μας εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους, δεν μπορείς να λειτουργείς σαν μονάδα. Θεωρώ, όμως, ότι σίγουρα έχω πράξει με τον δικό μου τρόπο και έχω θέσει τα δικά μου όρια. Οπότε αυτό με κάνει να νιώθω ικανοποιημένη.

 

  1. Σε κάθε μουσική στιγμή, λοιπόν, τι εναποθέτετε;

Την αυθεντικότητα στου συναισθήματος, της στιγμής.

 

  1. Αν με ένα φωτογραφικό κολάζ παρουσιάζατε τη ζωή σας, τι θα περιείχε;

Όμορφες στιγμές με την οικογένεια μου, πολλούς φίλους, διακοπές στη θάλασσα, στιγμές από το Πανεπιστήμιο, πολλές στιγμές αφιλτράριστες γεμάτες γέλιο και κλάμα και εννοείται στιγμές στο stage και το studio..

 

 

10. Μίλησε μας για το νέο σου τραγούδι «Όνειρα» που μόλις κυκλοφόρησε… διαπιστώνει κανείς βιωματικά στοιχεία;

Το νέο μου τραγούδι, αποτελεί μια καινούργια αρχή για εμένα! Αφήνω πίσω όσα δεν με έκαναν χαρούμενη και χαράζω μια νέα πορεία και στη μουσική, αλλά και στη ζωή μου, γενικότερα. Βιωματικά στοιχεία, υπάρχουν σε όλα μου τα τραγούδια, αλλά και σε αυτά που επιλέγω να τραγουδήσω, αλλιώς δεν μπορείς να εκφράσεις το συναίσθημα που σου προκαλεί ο στίχος. Πως θα τραγουδήσεις αν δεν  νιώθεις τα λόγια? Αν δεν τα έχεις κάνει εικόνα και δεν ταυτιστείς, έστω και λίγο? Οπότε, ήρθε η στιγμή να κάνουμε τα «Όνειρα» μας, πραγματικότητα!

 

11. Τα επόμενα σχέδια σας πέρα από την ολοκλήρωση του δίσκου, τι περιλαμβάνουν;

Θα ήθελα, να κάνω όμορφες συνεργασίες. Να κάνω τραγούδια με καλλιτέχνες που θαυμάζω ή και να βρεθώ μαζί τους on stage. Είναι πολύ σπουδαία η συνύπαρξη, έχεις να πάρεις και να δώσεις πολλά. Είναι μεγάλο σχολείο.

 

 

 

 

– Σας ευχαριστώ πολύ!

– Κι εγώ για την όμορφη κουβέντα μας!

 

0