Σε περίπτωση που μας χτυπήσει την πόρτα ο κοροναϊός , θα πρέπει από τώρα να είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε το 14ημερο στο σπίτι μας. Για αυτό καλό θα ήταν να εξοπλιστούμε με κάποιες προμήθειες.
 
Τί λοιπόν θα χρειαστούμε
 
Στα τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκαταλέγονται φυσικά τα μακαρόνια, το ρύζι, τα όσπρια (όσοι τα τρώτε), οι κονσέρβες, τα κατεψυγμένα προϊόντα όπως ψάρια, λαχανικά και θαλασσινά. 
 
Φυσικά δεν πρέπει να λείπει και το κρέας αφού είναι τροφή πλούσια σε πρωτεϊνη.  Επομένως μοσχάρι ή κοτόπουλο ή και μπριζόλες θα πρέπει να είναι στη λίστα μας.
 
Εννοείται πως θα πρέπει να πάρετε και λάδι! Πώς θα μαγειρέψετε ;
 
Εφοδιαστείτε φυσικά και με πατάτες, αλλά και ντομάτες ή ντομαντίνια.  Τα αλλαντικά ίσως είναι για τους περισσότερους προαιρετικά, πάρτε κανένα. 
 
Στα ροφήματα επιλέξτε σίγουρα καφέ και τσάϊ (ζάχαρη ή ζαχαρίνη) όπως επίσης και το αγαπημένο σας αναψυκτικό (κόκα κόλα ή σπράϊτ).
 
Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε και κάποιους φυσικούς χυμούς, βέβαια θέλει λίγη προσοχή επειδή όταν ανοιχτούν διατηρούνται στο ψυγείο για μικρό διάστημα. Εγώ προσωπικά επιλέγω πορτοκάλια.
 
Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε τα αγαπημένα σας μπισκότα ή κρουασάν ή ακόμα και διάφορα άλλα σνακ ή ξηρούς καρπούς. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν και μπάρες δημητριακών.  
 
Εννοείται πως στο σπίτι θα πρέπει να υπάρχουν θερμόμετρο (όχι ηλεκτρονικό γιατί δεν είναι αξιόπιστο), χαρτιά υγείας, κρεμοσάπουνο, αντισηπτικό, γάντια και φυσικά μάσκες. 
 
 
 
32