, Έβγαλαν το «I Amsterdam» έξω από το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας!

Έντονη δυσαρέσκεια και δεκάδες αρνητικά σχόλια στα social media προκάλεσε η απόφαση αυτή. Στο σημείο αυτό υπολογίζεται ότι τουρίστες έβγαζαν σχεδόν 8.000 φωτογραφίες την ημέρα.                                                                                                                     

Πρόκειται για τα κόκκινα και λευκά γράμματα «I Amsterdam» που τοποθετήθηκαν έξω από το Εθνικό Μουσείο Rijksmuseum πριν από τα 14 χρόνια τα οποία, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα απομακρυνθούν από την είσοδό του.                                                                                                                                                                                     
«Αφαιρέσαμε τα γράμματα από το σημείο επειδή προσέλκυαν πολύ μεγάλο πλήθος σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Το Άμστερνταμ κατέχει συνολικά πέντε «I Amsterdam», ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο αεροδρόμιο Schiphol.          

                                                       , Έβγαλαν το «I Amsterdam» έξω από το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας!

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στο ότι το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα». Σημειώνεται ότι το αριστερό κόμμα GroenLinks έχει αυτήν την στιγμή την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.                     

«Το μήνυμα «I Amsterdam» είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», δήλωσε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks.                                                                                              

Τη στιγμή της απομάκρυνσης των γραμμάτων απαθανάτισαν αρκετοί φωτογράφοι, καθώς και την μετέπειτα φόρτωσή τους σε φορτηγά.                                           
Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα αποθηκευτούν και στη συνέχεια θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum. Έτσι, οι τουρίστες θα ενημερώνονται για το πού βρίσκονται εκείνη την στιγμή τα γράμματα.

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *