Σοκάρουν οι εικόνες της καταστροφής από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (20.03.2018) σε ΑΤΜ που βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στη Γλυφάδα (Βουλιαγμένης και Πρίγκιπος Πέτρου)

Η ισχύς της έκρηξης της ήταν τέτοια που όχι μόνο καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα από τα τρία ΑΤΜ αλλά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και στο σούπερ μάρκετ.

Όλα έγιναν στις 04:00 τα ξημερώματα.

Φωτογραφίες:  Eurokinissi

Πως τίναξαν στον αέρα το ΑΤΜ

Οι δράστες, όλα δείχνουν, ότι παροχέτευσαν αέριο στο ΑΤΜ και προκάλεσαν σπινθήρα με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη. Είχαν βάλει στο στόχαστρο και τα τρία ΑΤΜ που βρίσκονται στο super market, ωστόσο κατάφεραν να ανατινάξουν μόνο το ένα.

Από την έκρηξη εκτός από το αυτόματο μηχάνημα αναλήψεων καταστράφηκε και η πρόσοψη του καταστήματος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες με γρήγορες κινήσεις, αμέσως μετά την έκρηξη, πήραν τα ειδικά κουτιά με τα χρήματα και αφού επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο απομακρύνθηκαν.

Παρά τις έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος των διαρρηκτών.

Έκρηξη και στις Αχαρνές

Μισή ώρα νωρίτερα, στις Αχαρνές, επίσης άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να ανατινάξουν άλλο ΑΤΜ, που βρίσκεται στην λεωφόρο Φιλαδελφείας. Όμως δεν τα κατάφεραν και εξαφανίστηκαν… άπραγοι.

Στο σημείο βρέθηκε φιάλη προπανίου.

Σημειώνεται ότι εξαρθρώθηκαν πρόσφατα δύο πολυμελείς σπείρες που ανατίναζαν ΑΤΜ. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου για το NewsIt.gr

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

1