Κλειστά τα θέατρα στο Μπροντγουέι έως το καλοκαίρι του 2021. Συνολικά 444 ημέρες από τον περασμένο Μάρτιο οπότε και έβαλαν λουκέτο λόγω πανδημίας.

 

Τα θέατρα του Μπροντγουέι θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 30 Μαΐου 2021, ανακοίνωσε η Broadway League, μεταθέτοντας εκ νέου την έναρξη των παραστάσεων.

 

«Τα μέλη μας αποφάσισαν να ξανανοίξουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», δήλωσε η Σάρλοτ Στ. Μάρτιν,  πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης που εκπροσωπεί θεατρικούς παραγωγούς και ιδιοκτήτες θεάτρων, καθώς η πανδημία έχει αναζωπυρωθεί στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

 

Με τα νέα δεδομένα τα 41 θέατρα θα παραμείνουν κλειστά για 14 μήνες -συνολικά, 444 ημέρες από τις 12 Μαρτίου, οπότε και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας, κατά τους New York Times- γεγονός πρωτοφανές στην πολυετή ιστορία του Μπροντγουέι.

 

JAMES HARDY VIA GETTY IMAGES

 

Την περίοδο της αναστολής 31 παραστάσεις ήταν σε εξέλιξη και άλλες 8 προετοιμάζονταν για την Άνοιξη.

 

«Εργαζόμαστε με πολλούς εταίρους για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας μόλις μπορέσουμε ξανά να σηκώσουμε αυλαία», συμπλήρωσε η Μάρτιν, η οποία δήλωσε ότι ο θεατρικός κόσμος στην Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις για παραγωγές, στην πραγματικότητα περιμένει το φθινόπωρο του 2021.

 

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Broadway League αναφέρει ότι οι παραγωγοί σκέπτονται να εφαρμόσουν σταδιακό άνοιγμα και όχι ταυτοχρόνη επανέναρξη όλων των σκηνών.

 

Η οικονομική ζημία είναι τεράστια, όχι μόνο για τον κόσμο του θεάτρου, αλλά ακόμη και για τα εστιατόρια στην Τάιμς Σκουέαρ, όπως και για τον δήμο της Νέας Υόρκης που καταγράφει μεγάλη απώλεια εσόδων από φόρους.

 

Το 2019, τα θέατρα του Μπροντγουέι συγκέντρωσαν 14,6 εκατομμύρια θεατές και οι πωλήσεις εισιτηρίων άγγιξαν τα 1,8 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 έμειναν ανοιχτά μόλις για δέκα εβδομάδες.

 

Επίσης, η Μετροπόλιταν Όπερα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα παραμείνει κλειστή μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο.

 

Η Μάρτιν τόνισε ωστόσο, ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι το Μπροντγουέι θα περιμένει να εμβολιαστούν όλοι για να ξανανοίξουν τα θέατρα, δεδομένου του σκεπτικισμού που καταγράφεται όσον αφορά τα εμβόλια.

 

Δηλώνει πάντως αισιόδοξη: «Επιβιώσαμε από τη Μεγάλη Ύφεση και άλλες πολλές κρίσεις. Απλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε μια χώρα ή σε έναν κόσμο που θέλει να ζει χωρίς θέατρο».

 

Πηγή

 

2