Στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά τελέστηκε η κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη.

 

Τα περίπου 500 σουπερμάρκετ και cash & carry «κατεβάζουν ρολά» στην Αττική την  ώρα της εξοδίου ακολουθίας, αποτίοντας φόρο τιμής στον επιχειρηματία.

 

Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα, οι μονάδες και τα κεντρικά γραφεία της Σκλαβένιτης και της αλυσίδας Cash & Carry The Mart στην Αττική, ενώ κλειστά την ίδια ώρα θα είναι, όπως ανακοινώθηκε και τα καταστήματα της αλυσίδας My Market, τα καταστήματα της αλυσίδας Κρητικός, αλλά και η Bazaar Supermarkets.

 

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της «Κρητικός», «η αλυσίδα μας με σεβασμό στην μνήμη του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη αποφάσισε τα καταστήματα της στο νομό Αττικής να παραμείνουν κλειστά την Μ. Τετάρτη από τις 15:00 έως 17:00 κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, την ίδια ώρα που τα καταστήματα Σκλαβενίτης θα είναι κλειστά». 

 

Από την πλευρά της η Bazaar Supermarkets αναφέρει «με σεβασμό στη μνήμη του καλού φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη, ότι τα καταστήματα Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Μ.Τετάρτη από τις 15:00 έως τις 17:00»

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της METRO (My market): «Ως ελληνική εταιρεία, επιλέγουμε τα καταστήματά μας στην Αττική να παραμείνουν αύριο κλειστά 15:00 – 17:00 εις ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη του άξιου αυτού ανθρώπου και επιχειρηματία, αλλά και στο πλαίσιο της ηθικής που μας αξιώνει να μην εκμεταλλευτούμε σε καμία περίπτωση σε εμπορικό επίπεδο, το κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτη την ίδια ώρα».

 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αποφασίστηκε σε όλα τα σούπερ μάρκετ της εταιρείας Σκλαβενίτης να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του ομίλου και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις.

 

Συγκινιτικό ήταν και το μήνυμα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος…

 

Πηγή