Ιδιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Πόρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Έλληνας χειριστής και οι δύο Ρώσοι επιβάτες. Το ελικόπτερο έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά, ενώ φέρεται να είχε προηγηθεί πρόσκρουσή του σε ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ.

 

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι έλικες αλλά όχι η καμπίνα του ελικοπτέρου, ενώ εντοπίστηκε κι ένα σακίδιο να επιπλέει. Στο σημείο έχει βουτήξει ιδιώτης δύτης ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις, συνολικά, επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως προαναφέρθηκε. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής δε, το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιούνταν καθημερινά. Οι Ρώσοι επιβαίνοντες βρίσκονταν αρχικά σε κότερο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ελικοδρόμιο του Γαλατά με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο. Στο μεταξύ, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται στον Πόρο ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο. 

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

0