Μετά το Unorthodox, άλλη μια συγκλονιστική νέα σειρά του Netflix που αξίζει να δείτε!

Πρόκειται για το Caliphate ή Kalifat (Χαλιφάτο)

Η σουηδική σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 45-55  λεπτών περίπου το καθένα. Όσο για την υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες χώρες, την Σουηδία και την Συρία.

Η Πέρβιν, μια νεαρή μουσουλμάνα εγκλωβισμένη στην πόλη Ράκα της Συρίας, της πρωτεύουσας του ISIS, προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την ζούγκλα του πολέμου και να επιστρέψει στην Σουηδία.  Η πράκτορας Φατίμα είναι αυτή που αναλαμβάνει να την καθοδηγεί, τάζοντάς την να την πάρει άμεσα από τη Ράκα κάνοντας τα πάντα  για να τη βοηθήσει, με κάθε κόστος.

Παράλληλα τρέχει και η ιστορία της 15χρονης Σούλε και της φίλης της της, Κερίμα, που γοητεύονται από τον συμπαθητικό και πολύ φιλικό Traveller, έναν βοηθό καθηγητή στο σχολείο τους, ο οποίος, με τη στήριξη του ISIS στη Συρία, στρατολογεί νεαρά αγόρια και κορίτσια, καλλιεργώντας τον φανατισμό μέχρι θανάτου.

Το «Χαλιφάτο» βασίστηκε σε μια ιδέα του Wilhelm Behrman, που δημιούργησε τη σειρά μαζί με τον Nikolas Rockström, ενώ τη σκηνοθετεί ο Goran Kapetanovic. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Wilhelm Behrman αναφέρει ότι άρχισε να σκέφτεται το σενάριο για τη σειρά όταν είδε στις ειδήσεις πως τρία κορίτσια απ’ τη Βρετανία το έσκασαν από τις οικογένειές τους για να γίνουν μέλη του ISIS.

Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική και το σενάριο αρκετά καλογραμμένο ενώ η υπόθεση σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως στα δύο πρώτα επεισόδια αισθανθείτε να κυλούν αργά, στη συνέχεια όμως θα δείτε αρκετές σκηνές θρίλερ με γρήγορη πλοκή!

Την Περβίν ερμηνεύει η Γκιζέμ Ερντογάν (γεννημένη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας) η οποία είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος της σειράς ο οποίος θα κυκλοφορήσει περίπου την άνοιξη του 2021.

62