Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον ίδιο ημιτελικό είναι Ελλάδα και Κύπρος, ενώ φαβορί για την ελληνική συμμετοχή φαίνεται να είναι η Κατερίνα Ντούσκα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και ο τίτλος του τραγουδιού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει διαγωνιστεί οκτώ φορές στον πρώτο και μόλις τρεις φορές στον δεύτερο ημιτελικό. Μάλιστα και οι δύο αποκλεισμοί της Ελλάδας (2016, 2018) ήταν από τον πρώτο ημιτελικό και με την Κύπρο να συμμετέχει στον ίδιο. Επίσης είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που και οι δύο βρίσκοντα στον ίδιο ημιτελικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΡΤ, το όνομα της Κατερίνας Ντούσκα εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από 14 έως 18 Μαΐου.

Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής καθώς στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται και άλλα ονόματα, ενώ η αρμόδια επιτροπή προτίθεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της μέσα στις επόμενες μέρες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, πέρα από τη γνωστοποίηση του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, να έχουμε την ίδια μέρα και τον τίτλο του τραγουδιού.

Επίσης εξίσου σημαντική στη φετινή διοργάνωση του τελικού θεωρείται και η εμφάνιση της MADONNA. Η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια του πλανήτη θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.