Ο μεγάλος Έλληνας βιρτουόζος των πνευστών υπογράφει το πιο καλοκαιρινό και ατμοσφαιρικό άλμπουμ της καριέρας του.

 

«Dunes Of Mykonos»

Το soundtrack για το ιδανικό καλοκαίρι.

 

Όταν η ethnic deep house συναντά τους αμμόλοφους της Μυκόνου προκύπτει ένα συναρπαστικό μουσικό project.

 

 

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος προσθέτει παραδοσιακά όργανα και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό.

 

 

Το καινούργιο του άλμπουμ, «Dunes Of Mykonos» περιέχει 16 instrumental κομμάτια, όλα τους αφορμές για νοερά ταξίδια. Πέντε από αυτά είναι συνθέσεις του Βασιλόπουλου, 3 των μουσικών που συμμετέχουν στην μπάντα του, 2 από αυτά είναι οι διασκευές στο κοσμοαγάπητο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη και το “Gipsy’s song” του Διονύση Τσακνή, ενώ τα υπόλοιπα είναι διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

 

 

Το «Dunes Of Mykonos», μία ανατρεπτική μουσική πρόταση που γεννήθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, σηματοδοτεί την επιστροφή του Θανάση Βασιλόπουλου στη δισκογραφία μετά από το “Atractos” σε μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

 

 

Στο άλμπουμ «Dunes Of Mykonos» όλη η ενέργεια του κυκλαδίτικου νησιού αναδύεται μέσα από τη μουσική συνάντηση της Ανατολής με τη Δύση και του παραδοσιακού με το deep house, με τον Θανάση Βασιλόπουλο να δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα παραδοσιακά όργανα.

 

 

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, κάθε Κυριακή, στην δύση του ηλίου, από τις 24 Ιουνίου, θα μας ταξιδεύει στους «Αμμόλοφους της Μυκόνου» (Dunes of Mykonos), στον Lounge χώρο του Riviera Coast (πρώην Vive mar).

 

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972 σε οικογένεια μουσικών, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία πριν καν ενηλικιωθεί και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κλαρινίστες στον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές και εμφανιστεί σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους και αίθουσες μουσικής σε πολλές χώρες.

 

 

Ακούστε εδώ το ομώνυμο τραγούδι:

 

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album στο YouTube:

 

Βρείτε το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

https://thanassisvassilopoulos.lnk.to/DunesOfMykonosPR

 

3