Ο Ιωάννης Μπερβανάκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σε ηλικία 11 χρονών έπιασε  στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο και αδιάκοπο ταξίδι στην τέχνη της μουσικής.

 

 

Το 2018 μετά την συμμετοχή του στο εργαστήρι τραγουδοποιΐας, με τον Φοίβο Δεληβοριά αποφάσισε να βάλει σε ένα μίξερ, τους στίχους του, τις επιρροές του, τον εαυτό του και να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ «Μετά την πτώση» ο τίτλος του, με οκτώ δέκα τραγουδάκια που να είναι Γιάννης..

 

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ υπολογίζεται, ελέω πανδημίας, την άνοιξη του 2021.

 

 

Στην πρώτη αυτή ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχεται και ο «Βασιλιάς», 

ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα…

 

 

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού εδώ

 

 

 

Μπερβανάκης Ιωάννης – Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σε ηλικία 11 χρονών έπιασε  στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο και αδιάκοπο ταξίδι στην τέχνη της μουσικής. Την  κλασική αυτή κιθάρα, σύντομα αντικατέστησε μία ηλεκτρική καθώς η αγάπη για όλο το φάσμα της ροκ μουσικής είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Αυτοδίδαχτος λοιπόν, μελετώντας τους αγαπημένους του κιθαρίστες και παράλληλα είχε και τα ακούσματα του περίγυρού του, της οικογένειάς του. Παραδοσιακά(κυρίως της Κρήτης), ρεμπέτικα και παλιά, καλά λαϊκά. Σε όλο αυτό το διάστημα έγιναν αρκετές οργανικές συνθέσεις και ηχογραφήσεις.

Ο σκληρός ήχος του έκανε ένα άλλο μεγάλο δώρο. Τον μύησε στον ήχο της κλασικής μουσικής, μέσα από συγκροτήματα συμφωνικού χέβυ μέταλ.

Έτσι παράλληλα με κάποια μαθήματα φωνητικής, κλασικού τραγουδιού και μετά από παρότρυνση της καθηγήτριάς του, ξεκίνησε τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά. Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή και δύο χρόνια Σύνθεσης. Το ένα διαδεχόταν το άλλο…

Το 2018 μετά την συμμετοχή του στο εργαστήρι τραγουδοποιΐας, με τον Φοίβο Δεληβοριά αποφάσισε να βάλει σε ένα μίξερ, τους στίχους του, τις επιρροές του, τον εαυτό του και να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ “Μετά την πτώση” ο τίτλος του, με οχτώ, δέκα τραγουδάκια που να είναι Γιάννης..

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ υπολογίζεται, ελέω πανδημίας, την άνοιξη του 2021.Στην πρώτη αυτή ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχεται και ο “Βασιλιάς”, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα.

 

 

Ακολουθήστε τον Ιωάννη Μπερβανάκη στα social media:

https://www.facebook.com/BervanakisGiannis

https://www.youtube.com/channel/UCCi-uBqmcEobQSUi7z6LjUw

 

 

 

 

 

1