Ο συνθέτης και ενορχηστρωτής μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού τραγουδιού Γιάννης Κ. Ιωάννου, ο στιχουργός Αντώνης Κολιός και ο ερμηνευτής Ισίδωρος Πάτερος, μας προσφέρουν μια νέα εξαιρετική δημιουργία, το περίφημο τραγούδι “Κλαίει η Ανατολή” 

Λέει ο Γιάννης Κ. Ιωάννου:

“Το τραγούδι μου αυτό, βασίζεται μουσικά στο οργανικό θέμα από το άλμπουμ Χειμώνας (Winter), των 4 Εποχών (The 4 Seasons: Winter) με τίτλο «Refugee Dreamers of Peace».
Ο στιχουργός Αντώνης Κολιός που αγάπησε αυτή τη μουσική, εμπνεύστηκε τους στίχους και μου πρότεινε να το κάνουμε τραγούδι.
Άρα η ιδέα για την μεταμόρφωση, ανήκει σ´ εκείνον και τον ευχαριστώ από την καρδιά μου!
Ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο συνοδοιπόρος και παλιόφιλος, πρόσθεσε με το 5χορδο βιολί του, αυθεντική γεύση και μυρωδιά Ανατολής και τον ευχαριστώ κι εκείνον γιατί το έκανε με την καρδιά του!
Το κομμάτι ηχογραφήθηκε, δουλεύτηκε και μιξαρίστηκε απ´ την αρχή στο σπίτι μου με πολύ αγάπη από μένα και τον Ισίδωρο Πάτερο, που εκτός από την θαυμάσια ερμηνεία του, έπαιξε ούτι και γιαϊλί ταμπούρ, ηχογραφώντας τα όργανα και τη φωνή του στο δικό του studio.
Αξιοσημείωτη και η δημιουργική συμβολή του, στη υλοποίηση του εξωφύλλου του single!
Το mastering έκανε ο Κώστας Παρίσσης στο studio Praxis!»

Από τον Αντώνη Κολιό:

“Κατά καιρούς ταξιδεύουμε (ο καθένας μόνος του) παρέα με τη μουσική. Έτσι κι εγώ ταξίδεψα στις τέσσερις εποχές του Ιωάννου! Άλλοτε κοιτάζοντας τον ουρανό, τα αστέρια, το φεγγάρι ενώ χανόμουνα στην αγκαλιά της νύχτας. Κάπου-κάπου με πάει στον γιαλό, κοντά στο κύμα βλέποντας τη θάλασσα που, πότε φουρτουνιάζει και πότε γαληνεύει, περιμένοντας εκείνη τη γοργόνα του παραμυθιού. Άλλες φορές πάλι, ξεχνιέμαι σε καταπράσινα δάση με το θρόισμα των φύλλων, τους ήχους των πουλιών, το κελάρυσμα του νερού καθώς κατεβαίνει από τα χιονισμένα βουνά! Ύστερα ήρθαν οι βροχές, οι αστραπές, οι βροντές. Κι εκεί που ο χειμώνας μου δείχνει πως είναι όταν βρέχεσαι κι όταν κρυώνεις, είδα να «κλαίει η Ανατολή»!

Συνθέτης, παραγωγός, ενορχήστρωση, πλήκτρα & προγραμματισμός, ηχογράφηση & μίξη: Γιάννης Κ. Ιωάννου
Στιχουργός: Αντώνης Κολιός
Τραγούδι, backin’ vocals, Ούτι, Γιαϊλί Ταμπούρ & πρόσθετες ηχογραφήσεις: Ισίδωρος Πάτερος
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
Mastering: Κώστας Παρίσης στο Studio Praxis

1