Οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ψάχνουν να βρουν κάποια εναλλακτική λύση, μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά και υπό τη μορφή, ενός τηλεοπτικού σόου ή μέσω του διαδικτύου.

Ο φορέας (The European Broadcasting Union) που αποφάσισε την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού εξαιτίας της κρίσης από την εξάπλωση του κοροναϊού, δήλωσε ότι «εξετάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αλλά όχι κάποιο διαγωνισμό».

Ειδικότερα, η EBU αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Παρασκευή (20/03) το εξής:

«Η EBU και τα μέλη της εξετάζουν εναλλακτικό προγραμματισμό, αλλά όχι έναν διαγωνισμό, ώστε να βοηθήσουν στο να ενώσουν και στο να ψυχαγωγήσουν το κοινό σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής. Είναι πρόθεσή μας σε αυτόν τον προγραμματισμό, και στις διαδικτυακές πλατφόρμες μας τους επόμενους μήνες, να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που είχαν ήδη επιλεγεί για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θεωρούνται άκυρα για την έκδοση του 2021 – αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για τους καλλιτέχνες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2020, ακυρώθηκε με τους υπεύθυνους να αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το 2021.

Παρόλο που μέχρι πρότινος η EBU, σε συνεργασία με τον δήμαρχο του Ρότερνταμ, υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η Eurovision και ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στα μέσα Απριλίου, τα γεγονότα τους ανάγκασαν να αλλάξουν γνώμη.

Σε αυτό βεβαίως συνετέλεσαν τα μέτρα που λήφθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που κλείνουν τα σύνορα, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις καθώς και η ρητή απαγόρευση των συναθροίσεων, στην οποία προχώρησε και η ολλανδική κυβέρνηση.

0