Ένας από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της country μουσικής, ο Kenny Rogers έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών! 

Ο τραγουδιστής του «Lady» με τα τρία Grammy «πέθανε ήρεμα στο σπίτι από φυσικά αίτια, έχοντας ιατρική φροντίδα και δίπλα στην οικογένειά του», δήλωσε εκπρόσωπος του τραγουδιστή.

Όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του, ο θάνατός του επήλθε από φυσικά αίτια.

“Η οικογένεια Rogers ανακοινώνει με θλίψη ότι το Kenny Rogers έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ στις 10,25 μ.μ. στην ηλικία των 81 ετών” αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει ως εξής:

“Ο Rogers έφυγε από τη ζωή εν ειρήνη στο σπίτι του από φυσικά αίτια, έχοντας τη φροντίδα και την αγάπη της οικογένειάς του”.

Λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, η οικογένεια σχεδιάζει να κάνει μία μικρή τελετή για το τελευταίο αντίο και να κάνει ένα ανοιχτό μνημόσυνο όταν θα έχουν τελειώσει όλα.

Λίγα λόγια για τη μουσική του
 
Το τραγούδι του «The Gambler» του 1978, του χαρίζει το πρώτο του βραβείο Grammy το 1980 και αμέσως θα του δώσει την ευκαιρία να ενσαρκώσει και τηλεοπτικά την ομώνυμη περσόνα σε μία σειρά υποψήφια στα Emmy.
 

 
Τον Σεπτέμβρη του 1980 ερμηνεύει το «Lady» σε στίχους και μουσική του Lionel Richie και κατακτά για πάντα μία θέση στις καρδιές του κοινού, ως ένας ερμηνευτής της αιώνιας αγάπης. Παρόλο που ήταν από τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς στην country μουσική, ο Rogers έχει παρακαταθήκη περισσότερων από 120 επιτυχημένων τραγουδιών σε διάφορα είδη μουσικής, φτάνοντας στην κορυφή των charts της pop και country μουσικής, όπου παρέμεινε για 200 εβδομάδες στις ΗΠΑ.
 

 
Έχει 100 εκατ. δίσκους σε παγκόσμιες πωλήσεις και θεωρείται ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.
 
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, ο Rogers ανακοίνωσε στο Today Show του NBC ότι αποχωρεί από το προσκήνιο μετά από μια τελευταία περιοδεία για να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του και τους γιους του.
 
 
2