Σαράντα μία χώρες θα λάβουν μέρος στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Rotterdam της Ολλανδίας, μετά τη νίκη της χώρας το 2019 στο Tel Aviv του Ισραήλ, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade».

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 12 και 14 Μαΐου 2020 και τον τελικό στις 16 Μαΐου 2020.

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στις 12 Μάϊου στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού, ενώ η Ελλάδα δυο ημέρες αργότερα στις 14 Μαΐου.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι  “Superg!rl” ενώ με το τραγούδι «Running» θα διαγωνιστεί για την Κύπρο o Sandro Nicolas.

Ενώ πλησιάζει η 9η Μαρτίου που όλες οι χώρες πρέπει να έχουν υποβάλλει συμμετοχή, μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει το Βέλγιο και η Λιθουανία. 

Το γνωστό συγκρότημα των Hooverphonic επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα του, το Βέλγιο, στον διαγωνισμό της Eurovision 2020.

Το τραγούδι τους έχει τίτλο “Release Me”, μια πολύ όμορφη μπαλάντα που έγραψαν οι Alex Callier και Luca Chiaravalli,  που συνοδεύεται από ένα λιτό βίντεο που σκηνοθέτησε ο Matthias Lebeer.

Η Νορβηγία κληρώθηκε για τον πρώτο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2020 στο Rotterdam της Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα  στο δεύτερο μισό του show

Από την άλλη το συγκρότημα των “The Roop” επέλεξαν οι Λιθουανοί να στείλουν στο διαγωνισμό με το τραγούδι «On Fire».  Ένα indiepop τραγούδι με έντονα τα ηλεκτρονικά και χορευτικά beat που σε κάνουν να κολλάς από το πρώτο άκουσμα.

Σαν θέμα αναφέρεται όπως δηλώνει το συγκρότημα στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας. “Μέχρι την ηλικία των 30 ετών, οι άνθρωποι είναι ήδη απαρχαιωμένοι και απελπισμένοι. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Έχω συναντήσει και αυτές τις σκέψεις, αλλά προσπαθώ να αλλάξω τη στάση μου και να δουλέψω με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια από όταν ήμουν 20. Με αυτό το τραγούδι θέλω να μεταφέρω στους ακροατές εμπιστοσύνη και καλή ενέργεια. Μπορούμε όλοι να είμαστε ό, τι θέλουμε, όταν θέλουμε, και η ηλικία δεν έχει σημασία”, σημειώνει ο Vaidotas Valiukevicius ,  τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα θα διαγωνιστεί  και αυτό στον πρώτο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί  και πιο συγκεκριμένα  στο πρώτο μισό του show.

Το Βέλγιο έχει να κερδίσει από το 1986 με τη Sandra Kim με το J’ aime La Vie ενώ πολύ κοντά στη νίκη έφθασε το 2003 με τους Urban Trad και το Sanomi που ήρθε στη 2η θέση.

Όσο για τη Λιθουανία δεν έχει κερδίσει ποτέ στο διαγωνισμό ενώ η καλύτερη θέση που πήρε ήταν το 2006 με το τραγούδι We Are The Winners από τους LT United.  

 

 

 

 

 

0