Η Άννα Χρυσάνθου είναι μια νεοεμφανιζόμενη Κύπρια τραγουδίστρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι. Έχοντας ξεκινήσει την πορεία της από την Κύπρο, αποφασίζει τον Ιούνιο του 2015, να μετακομίσει στην Αθήνα για να συνεχίσει το δρόμο της στο τραγούδι και στη μουσική.

Ξεκινά ένα κύκλος εμφανίσεων με τον συνθέτη και πιανίστα, Ηλία Μακρίδη, με τον οποίο συμμετείχε στο αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς τον Ιούλιο του 2015, όπου η Άννα συναντά στην σκηνή τους Πυξ Λαξ, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και άλλους.
Η πρώτη δισκογραφική συμμετοχή της Άννας, έρχεται με τον δίσκο Χωρίς Αφέντες, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015. Η Άννα τραγουδά το τραγούδι Κι Αν Σ’ έχω Χάσει, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου, μουσική της Σοφίας Νάτσιου και ενορχηστρώσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Μικρός Ήρως και η Άννα συνυπάρχει σε αυτόν με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αρετή Κετιμέ, τον
Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα, και άλλους ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες.

Αρχές του 2016, η Άννα μας συστήνεται με το πρώτο προσωπικό της και ομώνυμο τραγούδι, με τίτλο Άν-να, σε δικούς της στίχους και μουσική. Στο συγκεκριμένο τραγούδι έχει την τιμή να συνεργάζεται με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο μπάσο, και τον Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο. Μαζί επίσης ηχογραφούν και το δεύτερο τραγούδι της Άννας που κυκλοφορεί μέσα του 2017, με τον τίτλο Το Τανγκό της Μέριλιν.
Από τον χειμώνα του 2016, η Άννα ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων με το νεοσύστατο ακουστικό της σχήμα, παρέα με τον Δημήτρη Καζάνη στο βιολί και πλήκτρα, και τον Άλκη Δήμο στο μπάσο και τον Σωτήρη Μαυρονάσιο στα τύμπανα. Μαζί παίζουν σε διάφορους
χώρους στην Αθήνα αλλά και στην Λευκωσία. Επίσης, ηχογραφούν και κυκλοφορούν το τρίτο προσωπικό τραγούδι της Άννας με τον τίτλο Το Κρυφτό, το οποίο κυκλοφορεί τον Μάιο  του 2018.

Ενορχήστρωση και παραγωγή αναλαμβάνει ο Άλκης Δήμος, και το τραγούδι υπάρχει σε digital μορφή στο κανάλι της Άννας Χρυσάνθου στο Youtube.

Αυτή τη φορά, η Άννα Χρυσάνθου επιστρέφει για ακόμα μια φορά με την μπάντα της, για μια συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό.
Πρόκειται για την συναυλία ‘Μόνο για λίγο’, εις μνήμην της Φλώρας Χρυσάνθου, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, στην Φανερωμένη.

Η είσοδος είναι €15 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα προγράμματα και τις υπηρεσίες του ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων).

Μαζί με την Άννα Χρυσάνθου θα συνυπάρξουν επί σκηνής οι,
Άλκης Δήμος στο μπάσο, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί και στα πλήκτρα, και ο Σωτήρης
Μαυρονάσιος στα τύμπανα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22345444 ή να μπείτε στην σελίδα facebook του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Μόνο για λίγο, λοιπόν, ας προσφέρουμε και ας τιμήσουμε αυτούς που έφυγαν, αλλά και
αυτούς που παλεύουν ακόμα. Σας περιμένουμε.

0