Δύο υπέροχα έργα του Θ. Σακελλαρίδη, το «Θέλω να δω τον Πάπα!» (1920) και η «Χαλιμά» (1926), θα παρουσιαστούν σε μορφή ζωντανής «ραδιοφωνικής» οπερέτας από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε το καλοκαίρι του 2020 ένα μοναδικό περιοδεύον αφιέρωμα στον πρωτεργάτη της ελληνικής οπερέτας.

 

 

Δύο υπέροχα έργα του, το Θέλω να δω τον Πάπα! (1920) και η Χαλιμά (1926), παρουσιάστηκαν με τη μορφή ζωντανής «ραδιοφωνικής» οπερέτας, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Οι δύο αυτές «ραδιοφωνικές» παραστάσεις βρίσκουν το φυσικό τους περιβάλλον στη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος 103,7 μέσα από ηχογραφήσεις που θα ακουστούν σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση αποκλειστικά για τους ακροατές του.

Οι ηχογραφήσεις των έργων Θέλω να δω τον Πάπα! σε ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και Χαλιμά σε ενορχήστρωση Μιχάλη Παρασκάκη θα μεταδοθούν αντίστοιχα σε δύο δίωρες εκπομπές, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, στις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δεύτερου Προγράμματος στην ελληνική οπερέτα.

Το αφιέρωμα παρουσιάζει ο Σιδερής Πρίντεζης, ο οποίος θα συνομιλήσει για τις ηχογραφήσεις που θα ακουστούν και για την ελληνική οπερέτα γενικότερα με τους: Αλέξανδρο Ευκλείδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (στις 13/3) Μανώλη Σειραγάκη, Επίκουρο Καθηγητή Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (στις 14/3).

 

Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Θέλω να δω τον Πάπα! (1920) & Χαλιμά (1926)

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ώρα μετάδοσης: 16.00 – 18.00

 

 

 

0