Η Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστρια Nil Kocamangil, θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 

 

Duo Aura

Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Nil Kocamangil

Classic without frontiers

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Αυλή

Κυριακή 17 &  Δευτέρα 18 Ιουνίου, 21:30

 

 

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστρια Nil Kocamangil, οι οποίες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το DUO AURA, θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα παρουσιάσουν μία συναυλία συμβολικής σημασίας, προβάλλοντας την ελληνοτουρκική πολιτιστική συνεργασία.

Θα ερμηνεύσουν κλασικά έργα των Schumann, Rachmaninoff, Grieg, αλλά και κομμάτια για πιάνο – τσέλο που τους παραχώρησαν ειδικά γι’ αυτές τις παραστάσεις ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο Τούρκος συνθέτης Hasan Uçarsu, με τους οποίους σύντομα θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, και σε πρωτότυπες εκτελέσεις νέων έργων τους.

 

 

Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η καθεμία, ενωμένες από την Αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους, έχουν κερδίσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα αξιώσεων. Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.

Μια συνεργασία που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

 

 

Λίγα λόγια για το DUO AURA

 

Nil Kocamangil

Κορυφαία τσελίστρια της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον Τύπο με το ισχυρό, έντονο και  βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ  και απέσπασε αξιόλογες κριτικές.  Μέλος της  Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, συχνά συμπράττει  με σημαντικές ορχήστρες της Τουρκίας και της Ευρώπης, καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου και παράλληλα ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στην ανώτατη μουσική Ακαδημία της Λειψίας, με τον Καθ. P. Bruns.    

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστρια, με λαμπρή διεθνή διαδρομή.

Η εμφάνισή της στο Κρεμλίνο μόλις δεκατριών ετών, ως μοναδικής Ελληνίδας υποτρόφου του Ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας, αποτύπωσε ανεξίτηλα δείγματα της αστραφτερής τεχνικής και σπουδαίας αισθητικής των ερμηνειών της. Από τις σημαντικότερες νίκες της, το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Hummel της Σλοβακίας, καθιέρωσε τη φήμη της σε μια μοναδική εκτέλεση του 3ου κοντσέρτου Μπετόβεν με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σλοβακίας. Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη έχει τιμηθεί με τις υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στο πλευρό του Καθ. P. Gililov και του Καθ. J. Leuschner. Από το 2018 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας.

 

Σχετικά links:

www.agapiano.com

www.nilkocamangil.com

Τιμές εισιτηρίων:  Κανονικό 10€ | Φοιτητικό/65+, Ανέργων, ΑΜΕΑ 5€

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13 – Αθήνα.

Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13 – Πλάκα). 

 

0