Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 | 20:30

O μπασίστας – συνθέτης – μουσικός του κόσμου Πέτρος Κλαμπάνης υποδέχεται το φθινόπωρο στον Κήπο του Μεγάρου. Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 20:30, θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη παράσταση, βασισμένη στην τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία, με τίτλο “Irrationalities”, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019 από το γνωστό γερμανικό jazz label Enja και είναι εμπνευσμένη από ένα βαθύ προσωπικό ταξίδι. Για τη συγκεκριμένη ηχογράφηση επέλεξε ένα τρίο και συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Ευρωπαίους μουσικούς: τον πιανίστα Kristjan Randalu από την Εσθονία και τον σολίστ των κρουστών και ντράμερ Bodek Janke από την Πολωνία, που έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο. Μαζί τους περιοδεύει ανά τον κόσμο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στον Κήπο σε μια από τις σπάνιες φορές που θα παίξουν στην Ελλάδα
 

Ο μουσικός από τη Ζάκυνθο, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, έχει κερδίσει, μέσα από τις προηγούμενες κυκλοφορίες και τις ζωντανές εμφανίσεις, διεθνή αναγνώριση ως ένας «αξιοθαύμαστος δεξιοτέχνης μουσικός και δημιουργός» (JazzTimes) και «ένας καλλιτέχνης που πάντα μιλάει από καρδιάς» (Downbeat).

Δεν σταματά να βάζει διαρκώς πιο ψηλά τον πήχη ως καλλιτέχνης και για τον εαυτό του και για τους συνεργάτες του, και το “Irrationalities” το αποδεικνύει. Η μουσική του είναι μια μέθοδος έρευνας, προσωπικής αναζήτησης και περιπλάνησης ενώ παράλληλα, αποδέχεται και τα δικά του… “irrationalities” (παραλογισμούς): τη χαρά και το δράμα, την φαντασία και το μυστήριο, την ποίηση της στιγμής και τα άγχη της καθημερινότητας.

Στην παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε συνθέσεις του δίσκου ζωντανά, με τη συνοδεία των εξαίρετων μουσικών με τους οποίους ηχογράφησε και στο στούντιο και άλλα κομμάτια καθώς και ένα καινούριο τραγούδι που ετοιμάζει με την Katerine Duska, η οποία θα είναι καλεσμένη του Πέτρου Κλαμπάνη, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου.

 

Το live αυτό θα είναι μια προσπάθεια «αναπαραγωγής» του κόσμου του “Irrationalities”. Ένα live διαφορετικό, με στόχο να ξεφύγουμε από τη δυστοπία την οποία βιώνουμε με τον τρόπο που μόνο η τέχνη ξέρει να κάνει, με τον ρομαντισμό και τον δυναμισμό να αντιπαρατίθενται και να συνυπάρχουν.

Από το πρώτο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο με χιούμορ “Easy Come Easy Go”, μέχρι αυτό που δείχνει πόσο λογικό μπορεί να είναι κάτι μέσα στον παραλογισμό του, όπως το ομότιτλο του δίσκου “Irrationality”. Συναισθηματικό, αλλά και αποφασιστικό όπως το “Seeing You Behind My Eyes” και κάποιες φορές αντιφατικό, όπως υπονοεί το “No Becomes Yes”.

 

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μας δίνει ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου στις αρχές του φθινοπώρου και θα συνεχίσει τα ταξίδια του, όταν επιτραπούν, σε Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, Ιαπωνία τους υπόλοιπους μήνες, σε μια διαρκή κίνηση με οδηγό το “Irrationalities”

 

Tο ‘Easy Come Easy Go’ είναι το οpening  track του album ‘Irrationalities’. Εμπνευσμένο από όσα έρχονται και φεύγουν, από τον εφήμερο χαρακτήρα της ίδιας της ζωής, αλλά και από μια αίσθηση ελαφρότητας που καμιά φορά είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε εμπόδια ή δυσκολίες. Είναι επίσης εμπνευσμένο από τα γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε, το κλείσιμο στο σπίτι που όλοι βιώσαμε και την ανάγκη να ταξιδέψουμε με την φαντασία μας. Ένας χορός συναισθημάτων και σκέψεων για τα πράγματα που καμιά φορά με το μυαλό μας τα κάνουμε να μοιάζουν μεγάλα και δύσκολα, ενώ η απαντηση είναι καμιά φορά απλή, αρκεί επιστρατεύσουμε το χιουμορ, τη φαντασία μας, και να μην ξεχνάμε οτι όλα περνάνε.” 

Πέτρος Κλαμπάνης

 

INFO

Petros Klampanis trio

“Irrationalities”

Guest: Katerine Duska

 

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

Κήπος του Μεγάρου 

 

Συντελεστές
Πέτρος  Κλαμπάνης | μπάσο, καλλιτεχνική επιμέλεια
Kristjan Randalu | piano
Bodek Janke | drums, percussion
Guest | Katerine Duska 
Ηχοληψία | Γιώργος Καρυώτης
 
Συμπαραγωγή
ΜΜΑ – Well art live
 
Τιμή εισιτηρίου
 12 ευρώ (γενική είσοδος) 
 
Eισιτήρια 
210 72 82 333
megaron.gr 
και στα Ταμεία του Μεγάρου από 17/8 και σε όλα τα καταστήματα Public
 
 
0