Με το τραγούδι και τη μουσική, να κυλούν στο αίμα του, ο χώρος του πενταγράμμου, ήταν μονόδρομος για τον Χρήστο Δρούγκα.

Μία σπουδαία φωνή, με καταγωγή από την Κατερίνη, όπου ζει και εργάζεται, έχει καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να δώσει το δικό του, χαρακτηριστικό, μουσικό στίγμα, και να πραγματοποιεί τα όνειρά του.

Φύση, έντονα καλλιτεχνική και δημιουργική, εκτός από την ερμηνεία, φέρει και την υπογραφή, της μουσικής και των στίχων, όλων των τραγουδιών του.

Πηγή έμπνευσής του, όπως μας εξομολογείται, δεν είναι άλλος, από τον Αντώνη Βαρδή. Ο Χρήστος Δρούγκας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού, με τίτλο «Χάνομαι», μία δυναμική μπαλάντα, άνοιξε την καρδιά του, στο «the look»!

 

 Σύστησέ μας, μέσα σε λίγες προτάσεις, τον άνθρωπο και καλλιτέχνη, Χρήστο Δρούγκα…

Λάτρης του σωστού αποτελέσματος, πάθος με την μουσική, πειραχτήρι και χαβαλέ στην παρέα.

 «Χάνομαι», είναι ο τίτλος του νέου σου τραγουδιού… Έχεις «χαθεί» ποτέ από έναν έρωτα, και πώς το βίωσες;

Έχω ερωτευθεί και έχω πονέσει από έρωτα, όπως οι περισσότεροι από εμάς.  Αυτό που  βίωσα ήταν η απώλεια και αυτό το γιατί, που αιωρείται πάντα, σε κάθε τέλος μιας  σχέσης.

Ποια είναι η πιο μεγάλη τρέλα, που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει για έναν έρωτα, ήταν να υποδυθώ τον τροχονόμο, σε μπλόκο αλκοτέστ, όπου σταμάτησα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η κοπέλα και στην συνέχεια προχώρησα, σε τεστ ερωτικής εξομολόγησης.

Ποια είναι τα όνειρά σου, το πεντάγραμμο.

Όνειρο μου είναι, να καταφέρω μέσα από την δουλειά μου, να αναδείξω τα τραγούδια μου και να με γνωρίσει ο κόσμος μέσα από αυτό.

  Είναι δύσκολος ή εύκολος ο δρόμος προς την επιτυχία και την αναγνώριση;

Δεν θα σταθώ στο αν ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια η με       ροδοπέταλα, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι με δουλειά και σωστή διαχείριση, μπορείς να αναδειχθείς σαν καλλιτέχνης.

 Όταν ερμηνεύεις, από τί συναισθήματα, «πλημμυρίζεσαι»;

Τα συναισθήματα σε κάθε ερμηνεία είναι διαφορετικά, κάθε τραγούδι κρύβει και την δική του ιστορία και προσπαθώ να γίνομαι ένα με την ιστορία, κάθε τραγουδιού που ερμηνεύω.

 Υπάρχει κάποιο τραγούδι, που έχεις «ζηλέψει» και γιατί, και θα ήθελες να το έχεις ερμηνεύσει εσύ;

Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια, που είναι ζηλευτά στην ελληνική μας δισκογραφία. Θα σταθώ όμως, σε μια μου μεγάλη αγάπη, στον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε για μένα εμπνευστής μου, στον αείμνηστο Αντώνη Βαρδή.  Αν με ρωτάς ποιο τραγούδι θα ζήλευα και θα ήθελα να ερμηνεύσω, θα σου απαντούσα πως ζηλεύω με την καλή έννοια όλα τα τραγούδια που έχει συνθέσει και έχει ερμηνεύσει ο Αντώνης Βαρδής.

Πάμε μέσα από κάποια τραγούδια σου, που υπογράφεις τους στίχους και τη μουσική, να μας πεις, πώς τα έγραψες.

Α. Μαζί σου ταξιδεύω

Το τραγούδι «Μαζί σου ταξιδεύω», είναι ένα τραγούδι, όπου έγραψε στίχους και μουσική ο πατέρας μου Αλέξης Δρούγκας, και ήταν ουσιαστικά το πρώτο  τραγούδι εκκίνησης μου στην ελληνική δισκογραφία.

Β. Αγάπη είναι

Το τραγούδι «Αγάπη είναι» είναι πρώτο τραγούδι, που έγραψα σε ηλικία περίπου 15 ετών ,το οποίο εμπνεύστηκα από έναν παιδικό έρωτα….

Γ. Ένα σου σημάδι

Το «Ένα σου σημάδι», γεννήθηκε στην διαδρομή μου για Αθήνα, καθώς οδηγούσα….Γενικά το συνηθίζω αυτό. Εκεί που οδηγούσα, μου ήρθε στο μυαλό η μελωδία και στην συνέχεια οι στίχοι και αμέσως το ηχογράφησα στο κινητό, έτσι λοιπόν  ανυπομονούσα, να επιστρέψω από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και να ξεκινήσω να το δουλεύω.

Δ. Τρελέ έρωτά μου

Πολλοί φίλοι μου, μου έλεγαν πως ήθελαν να με ακούσουν και σε κάτι διαφορετικό ίσως ένα χορευτικό ερωτικό τραγούδι και μου ήρθε στο μυαλό ο τίτλος «Τρελέ ερωτά μου» . Όλοι πιστεύω πως έχουμε βιώσει έναν τρελό έρωτα στην ζωή μας,έτσι λοιπόν μπήκα στην διαδικασία να παντρέψω, τα δυο στοιχεία, ερωτικούς στίχους  με ρυθμό Rumba και κάπως έτσι γεννήθηκε το τραγούδι “Τρελέ έρωτα μου”.

 

Ε. Τώρα ζω για μένα

Είναι ένα εξίσου χορευτικό τραγούδι το οποίο εμπνεύστηκα και έγραψα σκεπτόμενος μια ιστορία ενός φίλου μου, μετά από έναν δύσκολο χωρισμό που είχε.

Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας;

Την περίοδο της καραντίνας, την βίωσα όπως όλος ο κόσμος στο σπίτι μου, με πολύ περιορισμένες εξόδους. Βέβαια η αλήθεια είναι, πως αυτό μου έδωσε την ευχέρεια χρόνου, στο να δουλέψω καινούργια μου τραγούδια, που θα σας παρουσιάσω στο μέλλον. 

Υπήρξε φορά, και γιατί, που σκέφτηκες να εγκαταλείψεις, τα όνειρά σου στη μουσική;

Δεν υπήρξε κάποια φορά, που να έχω σκεφτεί να εγκαταλείψω την μουσική, ζω με την μουσική, υπάρχω με το τραγούδι είναι για εμένα πλέον τρόπος ζωής.

Θα συμμετείχες διαγωνιστικά, σε ένα μουσικό τάλεντ σόου;

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, χωρίς να το ξέρω, με δήλωσαν συμμετοχή σε      ένα μουσικό talent show οι φίλοι μου, αλλά τελικά το μετάνιωσα και δεν        πήγα. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι έχω κάτι με τα talent show ή ότι δεν θα πήγαινα.

 Αν τα παιδιά σου, σου έλεγαν πώς θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι, τι θα τους έλεγες;

θα τους έλεγα, ότι ακριβώς θα έλεγα και με οτιδήποτε άλλο  θα ήθελαν να ασχοληθούν. Να είναι ταπεινοί, σεμνοί και μην απογοητεύονται. Η  σκληρή δουλειά, η αγάπη και η αισιοδοξία, φέρνουν πάντα, θετικά αποτελέσματα.

 

 

2