Ο Τέο Δερμπόκης πρόσφατα επέστρεψε δισκογραφικά με το νέο του αισθαντικό τραγούδι «Τώρα που έμαθα» που κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment. Πρόκειται για ένα άκρως ερωτικό και ταυτόχρονα δυναμικό τραγούδι, στο γνώριμο και αγαπημένο ύφος του νεαρού καλλιτέχνη. Το τραγούδι αυτό έδωσε την αφορμή για την συνέντευξη που ακολουθεί. 

 

 

Ο Τέο Δερμπόκης μιλά αποκλειστικά στο The Look.Gr

 

 

 1. «Τώρα Που Έμαθα», το νέο σου τραγούδι. Μίλησε μας για τη νέα σου κυκλοφορία;

Είναι ένα τραγούδι στο οποίο υπογράφω την μουσική και τους στίχους και αισθάνομαι πολύ περήφανος για την κυκλοφορία αυτή. Με φρέσκο ήχο συγκριτικά με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μου, νιώθω να είμαι καλλιτεχνικά πιο ώριμος σε αυτή την δουλειά. Το νιώθω σαν ένα βήμα εξέλιξης και προόδου από όλες τις απόψεις αυτό το κομμάτι και μου δίνει τη δύναμη και την ώθηση να δουλέψω πιο σκληρά και να γίνω ακόμη καλύτερος στις μελλοντικές μου δουλειές.

 

 1. Στο «Έτσι είναι η ζωή καρδιά μου» είχες την ευθύνη της σύνθεσης και της στιχουργικής, όπως και στο νέο σου τραγούδι, ενώ στο προηγούμενο «Με πυξίδα την καρδιά» υπογράφεις τους στίχους. Αυτή η συνολική επιμέλεια αποκαλύπτει μια ευρύτερη σου καλλιτεχνική φύση ή απλά δείχνει την αμέριστη ανησυχία σου για το τελικό αποτέλεσμα;

Θεωρώ τα τραγούδια αλλά και γενικότερα την μουσική, πρωτίστως ένα μέσο επικοινωνίας και ύστερα ένα μέσο διασκέδασης. Η σύνθεση είναι εξίσου σημαντική για μένα όπως και η ερμηνεία. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου ευλογημένο να μπορώ να συνδυάζω και τα τρία αυτά στοιχεία, του στίχου, της μουσικής και της ερμηνείας γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορώ να μοιραστώ με περισσότερη ακρίβεια την αλήθεια μου και την ψυχοσύνθεση μου.

 

 

 

 1. Πόσο ανοιχτός λοιπόν είσαι σε μια συνεργασία, ως δημιουργός, με κάποιον ομότεχνο σου;

Θα είναι μεγάλη μου χαρά και είναι μια έντονη επιθυμία μου και ένα όνειρο αν θέλεις, να συνεργαστώ με άλλους καλλιτέχνες, να με εμπιστευτούν και να μπορέσω να δημιουργήσω γι’ αυτούς και με αυτούς, ένα όμορφο συνθετικό αποτέλεσμα στο οποίο να αποτυπώνεται και η δίκη τους αλλά και η δίκη μου ψυχοσύνθεση όσο καλύτερα γίνεται.

 

 1. Έχοντας ως πυξίδα τη καρδιά ως που μπορούμε να φτάσουμε ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε;

Είμαι ένας άνθρωπος που ζει την ζωή «με πυξίδα την καρδιά» και με συναίσθημα και δεν το τσιγκουνεύομαι και καθόλου. Δεν αψηφώ την λογική ούτε την αναιρώ σε καμια περίπτωση , όμως έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι και η πολλή λογική σκοτώνει την όλη μαγεία. Όποτε για να απαντήσω και πιο συγκεκριμένα, με πυξίδα την καρδιά μπορείς να κάνεις μαγικά ταξίδια και να φθάσεις σε «προορισμούς» που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν εκεί έξω.

 

 1. Η μουσική αποτέλεσε ασφαλές καταφύγιο για τις μέρες της καραντίνας; Ποιες άλλες ήταν οι διέξοδοι αυτών ημερών;

Η μουσική είναι πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο και εκτελεί και χρέη καλύτερου φίλου! Σε καταλαβαίνει και την καταλαβαίνεις και στις χαρές και στις λύπες ! Κατά τ´άλλα περισυλλογή και βαθιά σκέψη. Όσο περίεργο κι αν μπορεί να ακουστεί θέλει χρόνο και ηρεμία για να μπορέσεις να σκεφτείς και να σκεφτείς και σωστά. Να ξεδιαλύνεις τα κουβάρια του μυαλού , να ταξινομήσεις, να αναλύσεις και να κατανοήσεις. Καταστάσεις, τους γύρω σου, εσένα τον ίδιο. Άρα ήταν μια ιδανική ευκαιρία. Όπως επίσης ήταν μια ιδανική ευκαιρία να προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους , είτε οικογένεια είτε φίλους , μέσα από ωραίες κουβέντες. Ευτυχώς η τεχνολογία μας το επιτρέπει αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 1. Ποια ήταν τα μουσικά σου ακούσματα κατά την παιδική ηλικία από την ελληνική μουσική, συγκεκριμένα;

Γενικά από μικρός, όπως και τώρα , άκουγα και εμπνέομαι από πολλά είδη μουσικής. Από την ελληνική μουσική συγκεκριμένα μεγάλωσα με άκρως λαϊκά ακούσματα τα οποία με άγγιζαν από μικρό πολύ. Ήταν μια αγάπη που την ανακάλυψα μόνος μου βέβαια καθώς τα ακούσματα της οικογένειας ήταν διαφορετικά!

 

 1. Οι μνήμες από τη Θεσσαλονίκη σε ποιες 5 φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποτυπωθούν;

Οι μνήμες από την Θεσσαλονίκη έχουν έντονο το στοιχείο της οικογένειας , της αγάπης , της ωραίας παρέας , της πλάκας , της γλυκιάς τρέλας και μιας ανεμελιάς. Αναμνήσεις βαμμένες με τα ωραιότερα χρώματα. Είμαι τυχερός.

 

 1. Ό,τι ονειρευόμαστε γίνεται, γράφει σε κάποιο τραγούδι ο Κώστας Τουρνάς. Ποια είναι τα μεγαλύτερα σου όνειρα και πως προσπαθείς να τα προασπίσεις;

Δεν θέλω να παρερμηνευθώ αλλά γενικά δεν νιώθω ότι έχω απωθημένα και ανεκπλήρωτα όνειρα. Ότι αγαπούσα και ότι ονειρευόμουν το κυνήγησα, το πάλεψα και είχα την τύχη και την ευλογία να το εκπληρώσω, βλέποντας τον εαυτό μου σε καταστάσεις και ρόλους που ήταν όνειρα ζωής. Στο πυρήνα τους λοιπόν τα όνειρα μου τα μεγάλα τα έχω εκπληρώσει. Αυτό που επιθυμώ τώρα είναι να εξελιχθώ και να ωριμάσω σε αυτά , να γίνω καλύτερος εγώ για να γίνουν καλύτερα και αυτά και να έχουν διάρκεια και ανοδική πορεία.Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προασπίσεις ένα όνειρο από το να βγεις εκεί έξω και παλέψεις γι αυτό. Να το πιστέψεις , να το κυνηγήσεις και να δώσεις όλο σου το είναι.

 

 1. Σε λίγο καιρό ένα μουσικό ριάλιτι εγκλεισμού θα κάνει την εμφάνισή του. Ποια η θέση σου απέναντι σε αυτό τον δρόμο που διαλέγουν κάποιοι συνάδελφοι σου;

Όπως έχω πει κατά καιρούς, δεν έχω τίποτα εναντίον των παιχνιδιών αυτών ή και των ανθρώπων που επιλέγουν να πάρουν αυτόν τον δρόμο. Ίσα ίσα τους συγχαίρω και τους επικροτώ που βγαίνουν μπροστά και μάχονται για όσα ονειρεύονται και αγαπάνε. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτός ο δρόμος θα ταίριαζε και στην δικιά μου περίπτωση και φιλοσοφία. Ποτέ μη λες ποτέ όμως, γιατί πολλές φορές με τον χρόνο αναθεωρούμε πολλά. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι στα σχέδια μου.

 

 

 1. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσες να αλλάξεις κάποια στιγμή της ζωής σου, ποια θα ήταν αυτή;

Ωραία ερώτηση. Προφανώς και όλες οι στιγμές της ζωής μας δεν είναι τέλειες και έχουμε σημεία που έχουν αφήσει μια πικράδα ή ένα σημάδι κάπου, όμως προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως. Ίσα ίσα που είμαι ευγνώμων για όλα και για τα καλά και για τα κακά. Είναι αυτά που με έχουν φέρει ως εδώ και με έχουν κάνει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα και μπορώ να σου πω οτι αισθάνομαι καλά με μένα.

 

 1. Φέτος σε μια δύσκολη χρονιά είχες την ευτυχία να κυκλοφορήσεις από την Walnut Entertainment 3 νέα τραγούδια. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό; Τι αισθήματα, λοιπόν, σου αφήνει αυτή η χρονιά που φεύγει;

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια χρονιά που πολλούς συνανθρώπους μας τους κράτησε πίσω στα σχέδια τους, τους τα ανέτρεψε, τους τα άλλαξε, τους τα φρέναρε. Εγώ νιώθω τυχερός που παρόλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, κατάφερα να κάνω ένα όνειρο μου πραγματικότητα και να αρχίζω να χτίζω σιγά σιγά τον δικό μου δρόμο στο κόσμο της μουσικής. Μόνο ευγνώμων και ευλογημένος μπορώ να αισθάνομαι που μου δόθηκε η δυνατότητα να κυκλοφορήσω τρεις όμορφες δουλειές και να κλείσω αυτή την χρονιά με «γεμάτες βαλίτσες», με μερικές όμορφες αναμνήσεις και με την φλόγα της ελπίδας αναμμένη για ένα ακόμη πιο δημιουργικό νέο έτος.

 

 1. Οριοθετώντας κάπως το μέλλον σου τι θα ήθελες να επιτευχθεί στο άμεσο διάστημα;

Προτεραιότητα για μένα έχει να είμαστε όλοι καλά , όλος ο κόσμος , σωματικά και ψυχικά, να βρούμε την γαλήνη μας που βομβαρδιζόμαστε από αβεβαιότητα καθημερινά και να έρθει ο κάθε ένας πιο κοντά σε όλα αυτά που ζητάει και λαχταράει η καρδιά του. Σε προσωπικό επίπεδο η εξέλιξη και η πρόοδος είναι ο στόχος μου. Είτε καλλιτεχνικά, είτε επιχειρηματικά , είτε πνευματικά.

 

– Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

-Εμείς σε ευχαριστούμε Τέο για την όμορφη συζήτηση

 

 

 

 

 

1