Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) ξεκίνησε το 2007 από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ σαν μια μικρή επέτειος για τους συλλέκτες βινυλίων και σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια γιορτή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών, εταιρειών και δισκοπωλείων

Φέτος είναι το επόμενο Σάββατο, στις 13 Απριλίου και στην Αθήνα αναμένεται στα γνωστά καταστήματα δίσκων της Αθήνα  να σχηματίζεται η αναμενόμενη ουρά (ήμουν και εγώ πέρυσι και έφαγα φρίκη αφού σε χρόνο dt εξαφανίστηκαν και η Madonna και οι Abba)

Ως λάτρης του βινυλίου από το Δημοτικό θυμάμαι που κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα με έπαιρνε ο αγαπημένος μου πατέρας από το χέρι για να πάμε στην RAKS Πετράκης και τις Κυριακές το πρωί στους αέρηδες στην Πλάκα.  

Κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου όλα τα δισκοπωλεία κάνουν προσφορές και εκπτώσεις, ενώ φέρνουν σπέσιαλ κυκλοφορίες που κυκλοφορούν αποκλειστικά την συγκεκριμένη ημέρα.

Αυτή τη μέρα, λοιπόν, στηρίζουμε τα τοπικά δισκοπωλεία, σε μία προσπάθεια να τα ενισχύσουμε που φέρνουν σε καλές τιμές νέες επανακυκλοφορίες αγαπημένων μας δίσκων και όλοι όσοι αγαπάμε τη μουσική στη φυσική της μορφή, οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια όπως μπορούμε.  

Ας δούμε όμως για φέτος ποιες κυκλοφορίες δίσκων αναμένονται στα δισκοπωλεία.

Η αγαπημένη μας Madonna για άλλη μια φορά και φέτος συμμετέχει με δύο επανεκδόσεις, με τα γνωστά True Blue  σε μπλέ χρώμα (Super Club Mix) στη γιαπωνέζικη έκδοση και με 6 remixes και La Isla Bonita σε πράσινο χρώμα στη γιαπωνέζικη έκδοση με 6 remixes.

 

O Boy George & Culture Club μαζί με την υπέροχη Gladys Knight σε ένα από τα νέα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ, Life, Runaway Train σε ένα πολύ όμορφο βινύλιο.

 

O θρυλικός David Bowie και το άλμπουμ του 1973 Pin Ups, σε picture disk

Οι, επίσης, αγαπημένοι από τη δεκαετία του 80, Duran Duran στην επανέκδοση του live album τους, As The Lights Go Down, του 1984  σε ροζ και μπλε βινύλια.

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια όλων των εποχών, το Imagine του θρύλου John Lennon, που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1971, για πρώτη φορά κάποιες εκδόσεις του τραγουδιού κυκλοφορούν  σε μαύρο βινύλιο.   

 

Τέλος, ένα άλλο αγαπημένο μου τραγούδι, ίσως το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών για μένα. Το Bohemian Rhapsody των αξεπέραστων Queen που είχε κυκλοφορήσει το 1975 και που φέτος η ταινία τους έσκισε στην απονομή των OSCARS . Το κυκλοφορούν σε μωβ/κίτρινο δισκάκι (αυτό θα το τσιμπήσω μού φαίνεται). Αλλά και τα τραγούδια από την ταινία κυκλοφορούν οι Queen σε picture βινύλιο.

 

 

 

Όλη πάντως τη λίστα μπορείτε να τη δείτε εδώ

The official list of Record Store Day 2019 releases

1