Κι ενώ η μία εκδήλωση μετά την άλλη αναβάλλεται, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του SARS-CoV-2 σε όλον τον πλανήτη, ο sir Elton John αποφάσισε να παρουσιάσει μία συναυλία με πολλούς αστέρες της μουσικής σκηνής.

Η συναυλία προβλήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX.

Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν για την ενίσχυση του αγώνα κατά της COVID -19 και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι κανένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ’ αυτήν δεν βγήκε από το σαλόνι του.

Πιστοί όλοι τους στο παγκόσμιο μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» πήραν μέρος στη συναυλία με τίτλο «Living Room Concert for America», που διοργανώνει το iHeartRadio με οικοδεσπότη, από το δικό του σαλόνι, τον Eton John.  

Η συναυλία ξεκίνησε με την Alicia Keys, ενώ τραγούδησαν οι Billie Eilish, Mariah Carey, Backstreet Boys (ο καθένας από το σπίτι του), Dave Grohl, Tim McGraw, Camilla Cabello και Shawn Mendes, Billie Joe Armstong των Green Day, Demi Lovato, Sam Smith.

Με μηνύματά τους συμμετείχαν ακόμη η Lady Gaga, η Ellen DeGeneres, η Lizzo και άλλοι.

Όλοι οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να βιντεοσκοπήσουν με το κινητό τους ή με κάμερα και μικρόφωνο το τραγούδι τους μέσα στο σπίτι τους και να το στείλουν στους διοργανωτές.

Η συναυλία μεταδόθηκε την ώρα που ήταν προγραμματισμένα να μεταδοθούν τα μουσικά βραβεία iHeartRadio, τα οποία αναβλήθηκαν εξαιτίας της COVID-19.

Εκτός από μουσική, η μονόωρη συναυλία περιελάμβανε και αφιέρωμα στους μαχόμενους επαγγελματίες της υγείας, τους διασώστες και τους τοπικούς ήρωες που εκθέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η συναυλία ενθάρρυνε επιπλέον τους θεατές να κάνουν δωρεά σε δύο από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις που προσφέρουν βοήθεια σε όσους πλήττονται από την πανδημία και στους διασώστες: Στις οργανώσεις Feeding America και First Responders Children’s Foundation.

0