Το Rolling Stone έρχεται στην Ελλάδα!

Η People Media φέρνει στην Ελλάδα ένα ιστορικό περιοδικό και ένα
από τα πιο σημαντικά site στο χώρο της διασκέδασης και του πολιτισμού.

Το θρυλικό περιοδικό ξεκίνησε την πορεία του το 1967 στο Σαν Φρανσίσκο με τον Τζον Λένον στο πρώτο του εξώφυλλο. Η ύλη του κάλυπτε κυρίως τη μουσική επικαιρότητα, αλλά και τις πολιτικές ζυμώσεις μιας συγκλονιστικής εποχής. Για τις επόμενες δεκαετίες το Rolling Stone κατέγραψε την εξέλιξη της ποπ κουλτούρας, όρισε το ροκ λεξιλόγιο και χάρισε στο αναγνωστικό κοινό τα πιο φλογερά άρθρα που ανέλυαν σε βάθος τα κοινωνικά θέματα της νέας γενιάς.

 

Στο πέρασμα των δεκαετιών που ακολούθησαν το Rolling Stone φιλοξένησε στις σελίδες του τις πιο σημαντικές υπογραφές αρθρογράφων και κριτικών, από διαφορετικές γενιές και σχολές. Εξοικείωσε το ευρύ κοινό με όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά ρεύματα από τα τέλη του ’60 μέχρι σήμερα – από το κλασικό rock μέχρι την ηλεκτρονική pop, από την disco και το punk μέχρι το hip hop και από το new wave μέχρι το grunch. Το Rolling Stone κατέγραφε  την κουλτούρα της εποχήs του όπως δεν κατάφερε ποτέ κανένα άλλο έντυπο. Και συνεχίζει.

 

Τα θρυλικά εξώφυλλα με τις εμβληματικές φωτογραφήσεις μουσικών, ηθοποιών, πολιτικών και αθλητών, οι πολυσυζητημένες συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες, οι ποιοτικές δισκοκριτικές, τα ιστορικά άρθρα και οι αναλύσεις του Rolling Stone, κατάφεραν να το αναδείξουν σε βίβλο της ποπ κουλτούρας, που μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. 

 

Ήδη από χθες το www.rollingstone.gr χαράζει το δικό του δρόμο στο ελληνικό ίντερνετ, δημιουργώντας γύρω του μία δημιουργική κοινότητα μουσικών και μουσικόφιλων, γραφιάδων και αναγνωστών, που παρακολουθούν με έξοχα αντανακλαστικά όσα γίνονται στην ελληνική και διεθνή μουσική και ευρύτερα στην πολιτιστική σκηνή του πλανήτη. 

 

Στις 27 Νοεμβρίου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος του Rolling Stone στα ελληνικά, με διπλό εξώφυλλο, ενδεικτικά του προσανατολισμού του περιοδικού, τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια σκηνή: Ο Παύλος Παυλίδης και ο Λεξ θα βρίσκονται στο ένα από αυτά, εκπροσωπώντας την πάντα ανήσυχη ελληνική σκηνή. Στο άλλο, δύο ονόματα που οριοθετούν την παγκόσμια μουσική σκηνή, η βασίλισσα της pop, Madonna και ο Λατίνος mega star Maluma.

 

Το Rolling Stone θα κυκλοφορεί κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα, δωρεάν μαζί με την «Εφημερίδα των Συντακτών», και αμέσως μετά μόνο του στα περίπτερα.

Η ελληνική έκδοση φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες του κόσμου καθώς στις σελίδες της θα φιλοξενεί πρωτογενές υλικό με κείμενα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.
Αρθρογράφοι με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του τύπου και της δισκογραφίας θα υπογράφουν κείμενα, απόψεις και κριτικές, ενώ, εκτός από τη μουσική, το περιοδικό θα παρακολουθεί στενά τους χώρους του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και του βιβλίου.

 

Την πλούσια ύλη του νέου, μεγάλου ελληνικού περιοδικού, θα αποτελούν συνεντεύξεις με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, επίλεκτα άρθρα από τις ξένες εκδόσεις, αναλυτική παρουσίαση της τρέχουσας καλλιτεχνικής επικαιρότητας, αιχμηρά άρθρα με ενδιαφέρον πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, πληθωρικές ανασκοπήσεις, ευφάνταστα αφιερώματα, κριτικές δίσκων και προτάσεις νέων ονομάτων.  

 

Το ελληνικό Rolling Stone έρχεται για να αγαπηθεί από τους αναγνώστες κάθε ηλικίας και να αποκτήσει φανατικούς φίλους που θα το συλλέγουν ευλαβικά κάθε μήνα. 

1