Κυκλοφόρησε εχθές 8 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού David Bowie και για να τιμηθεί ο «Λευκός Λεπτός Δούκας», ένα 7′ ίντσο limited βινύλιο από την Rhino Records με δύο ανέκδοτες διασκευές τραγουδιών του John Lennon και του Bob Dylan. 

Συνολικά θα διατεθούν 8.147 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 1.000 είναι σε κρεμ βινύλιο. Ήδη στο Ebay το κρεμ βινύλιο πωλείται από “επιτήδειους” μέχρι και 600 ευρώ

Ως προς τα τραγούδια, το πρώτο είναι το «Mother» του frontman των Beatles που αρχικά κυκλοφόρησε το 1970, ηχογραφήθηκε το 1998 με παραγωγό τον Tony Visconti. Ο Bowie είχε ετοιμάσει τη διασκευή για μια συλλογή αφιερωμένη στον Lennon, η οποία όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Το δεύτερο είναι το «Tryin’ to Get Home», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Time Out of Mind» του Dylan από το 1997. Ο Βρετανός μουσικός είχε ηχογραφήσει τη δική του εκτέλεση το 1998 στο περιθώριο των ηχογραφήσεων για το «LiveAndWell.com» που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά.

Ακούστε τα δυο τραγούδια

 

 

 

 

0