Το τατουάζ, κάποτε ήταν ταμπού. Πλέον, το tattoo έχει μπει στις γκαλερί, έχει εξελιχθεί και έχει γίνει αποδεκτό ακόμα και στους πιο αυστηρούς επαγγελματικούς χώρους. Το ανθρώπινο σώμα έγινε καμβάς και ο tattoo artist… ζωγράφος, που πολλές φορές μπορεί να εντυπωσιάσει με τα αριστουργήματα που «αποτυπώνει» με την βελόνα του.

 

Ο tattoo artist Chris Core, με συνέντευξή του στο The Look.Gr , μιλά για τις προκλήσεις του επαγγέλματος και τις ιδέες του, για να πάει ένα βήμα παρακάτω την τέχνη του καθώς και για το πώς το tattoo έχει μπει στην καθημερινότητα του κόσμου  και συμβουλεύει όσους βρίσκονται στα πρόθυρα να περάσουν το κατώφλι ενός tattoo studio να είναι απολύτως βέβαιοι γι αυτό που θα χαράξουν για πάντα στο σώμα τους.

 

1:Chris ποιο ήταν το ερέθισμα που σε έκανε να ασχοληθείς  με το tattoo; Επαγγελματικά πόσα χρόνια ασχολείσαι;

Ξεκίνησα σαν piercer. Μου άρεσε πολύ αυτο το είδος τέχνης , να διακοσμώ τα σώματα των ανθρώπων με κοσμήματα. Παράλληλα πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω οπουδήποτε  και έχω ασχοληθεί με διάφορα είδη τέχνης.  Σαν piercer δεν μου αρκούσε μονο αυτο και θέλησα να ασχοληθώ και με το tattoo δηλαδή με ένα πιο μόνιμο στίγμα στο ανθρώπινο σώμα.

Aσχολούμαι με το tattoo τα τελευταία 7 χρονια επαγγελματικά.

 

2:Πότε απέκτησες εσύ το πρώτο σου τατουάζ και πόσα σε αριθμό έχεις  μέχρι σήμερα;

Το 1ο μου tattoo το απεκτησα το 2009 και μεχρι σημερα εχω πανω μου 22!!!

 

3:Από που αντλείς  έμπνευση; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο στυλ που προτιμάς;  Έγχρωμα ή μόνοχρωμα σχέδια;

Απο διάφορους καλλιτέχνες του εξωτερικού και συγκεκριμένα τον woody tattoo που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και ο τρόπος που «βαράει» είναι παραδοσιακός με μπαμπού.

Το αγαπημένο μου στυλ tattoo είναι τα water color tattoo  κυρίως γιατί περιέχουν ζωντανά χρώματα και κοσμούν πιο όμορφα το σώμα και είναι κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα τατουάζ.

 

4: Πόσο δύσκολο είναι για έναν tattoo artist να έχει την ευθύνη μιας μόνιμης δημιουργίας;

Η αλήθεια είναι ότι η ευθήνη είναι μεγάλη, γι αυτο το λόγο δίνω το 100% της προσοχής μου σε κάθε τατουάζ και δε δικαιολογείται κανένα λάθος.

 

5: Έχω δεί συνδυασμό tattoo με στρας – piercing… Έχεις κάνει κάτι τέτοιο εσυ;  Τί προοπτικές υπάρχουν γι αυτη την καινούρια μόδα;

Ναι, έχω κάνει ελάχιστα γιατί είναι καινούρια μόδα  στην Ελλάδα. Ο συνδιασμός piercing και tattoo είναι κάτι πρωτοποριακό και δίνει πιο ζωντανή αίσθηση ακόμη και σε ένα απλό σχέδιο.

 

6: Οι πελάτες συνήθως ξέρουν τί θέλουν και πώς να το ζητήσουν;

Ο πελάτης συνήθως ξέρει τι θέλει σε γενικές γραμμές αλλά δουλειά μου είναι να τον καθοδηγήσω να βρεί το tattoo που έχει φανταστεί δείχνοντάς του προτεινόμενα σχέδια αλλά και δικές μου ιδέες που ταιριάζουνε στην πρωσοπικότητά του.

 

7:Πώς βλέπεις το μέλλον του tattoo στην Ελλάδα;

Ο Έλληνας πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στην κουλτούρα του tattoo και να το αγαπάει. Τα παλιά στερεότυπα σιγά σιγά εξαλείφονται, όλο και περισσότεροι νέοι αλλά και μεγάλύτεροι κάνουν τατούαζ.

 

8:«Χτυπάς» tattoo στον εαυτό σου, έτσι ώστε να μείνεις 100% ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;

Ναι , χτυπάω tattoo πάνω μου κυρίως για να βιώσω την εμπείρια του πόνου και να ενημερώσω τον πελάτη να ξέρει τι να περιμένει.

 

9:Έχεις να μας πεις κάποιο περίεργο περιστατικό με κάποιον πελάτη;

Ποιο να πρωτοθυθώ…  Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει σχεδόν τα πάντα. Ένα συγκεκριμένο περιστατικό που μου χει μείνει, ήταν όταν είχαν έρθει στο χώρο μου τρεις Σκωτσέζοι με τις φούστες και μου ζήτησαν να τους κάνω tattoo στα οπίσθια.

 

10:Σου έχουν ζητήσει να κάνεις κάποιο tattoo σε κάποιο περίεργο μέρος του σώματος;

Εννοείτε πως έχω κάνει σε όλα τα σημεία του ανθρώπινου σώματος… και ναι, και εκεί που φαντάζεστε…

 

11:Έχουν έρθει πελάτες με παλιά τατουάζ που είτε ήθελαν να τα βελτιώσουν, είτε να τα αλλάξουν τελείως;

Είναι αρκετοί που έχουνε παλιά tattoo στο σώμα τους, και οι περισσότεροι θέλουν να τα αλλάξουν ( το λεγόμενο cover up )

 

12:Είσαι αντικειμενικός με την αισθητική των πελατών;  Έχουμε δει κατά καιρούς  να κυκλοφορούν άνθρωποι με πολύ άσχημα τατουάζ πάνω τους. Εσύ θα έλεγες όχι σε κάποιον πελάτη;

Προσπαθώ να είμαι όσο ποιο αντικειμενικός μπορώ και αν δεν μου αρέσει κάτι και μπορεί ο πελάτης να κάνει καλύτερο σχέδιο θα τον ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν άσχημα τατουάζ , η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό. Δεν θα έλεγα όχι σε κάποιον πελάτη αρκεί να μην παραβιάζει τις αρχές μου.

 

13:Υπάρχει κάποιος tattoo artist είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό που θαυμάζεις και για ποιο λόγο, έχει κάποιο ιδιαίτερο στυλ;

*Τρελαίνομαι για τις δουλείες του Woody που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και «βαράει» παραδοσιακά τατουάζ.

 

14:Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Να εξελίξω τη τέχνη μου όσο πιο πολύ μπορώ και να ανέβω στο επόμενο σκαλοπάτι.

 

 

 

5