Την 15/4/2018 στις 11.00 η ώρα το πρωί πραγματοποιήθηκε σε  μία πολύ όμορφη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Όλγας Παπακυριακού,  MSc Παιδιατρικής Νοσηλεύτριας και Ραδιοφωνικής Παραγωγού του Επικοινωνία 94 FM, με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι- Η Σταγονούλα και ο Πήγασος».   

 

Ένα πολύ σημαντικό παιδικό βιβλίο που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα γιατί γράφτηκε με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει και να προάγει το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους.

Το βιβλίο έχει λάβει ήδη την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας-Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ως κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση του στα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και είναι υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η σοπράνο, crossover ερμηνεύτρια, ηθοποιός και λογοτέχνης, Μάνια Βλαχογιάννη που στο τέλος ερμήνευσε μοναδικά και το πολύ όμορφο τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι» από τις διεθνώς  βραβευμένες συνθέτριες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου.

Η αφήγηση της ιστορίας του Πήγασου και της Σταγονούλας έγινε από την ίδια τη συγγραφέα, που τη συνόδευσε η μουσικοθεατρική ομάδα ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ η οποία μάγεψε το κοινό με τα παραμυθένια της τραγούδια.

Με μια κόκκινη κλωστή περασμένη στο χέρι μας «δεθήκαμε» κι εμείς με τη Σταγονούλα, τον Πήγασο και τον Οδυσσέα, τους ήρωες του βιβλίου της Όλγας Παπακυριακού, γίναμε μικρά παιδιά και συγκινηθήκαμε. Ένα μεγάλο κόκκινο κουβάρι κλωστών σε σχήμα καρδιάς που κρατούσε στα χέρια της η συγγραφέας, μας θύμιζε ένα από τα πολύτιμα δώρα που μας έχει προσφερθεί και είναι η ζωή.

Μίλησαν με όμορφα και συγκινητικά λόγια για τη συγγραφέα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημ. Σχέσεων, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου, ο Διευθυντής του Υφυπουργού Παιδείας και Εκπαιδευτικός Θέμης Κοτσιφάκης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών της Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη,  η Αντιπρόεδρος της ΕΝΕ και Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” Κορίνα Λιούτα , ο ποιητής Κώστας Σκηνιώτης των εκδόσεων ΚΑΜΠΥΛΗ και ο εικαστικός Θοδωρής Κανάκης που έκανε την εικονογράφηση του βιβλίου και που όπως δήλωσε και η ίδια η συγγραφέας , «διάβασε τη ψυχή της».

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε μπουφές με εδέσματα και κεράσματα ενώ η συγγραφέας πάντα χαμογελαστή και υπομονετική, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, Βίκυ Τσιανίκα, δημοσιογράφο της ΕΡΤ, τράβηξε φωτογραφίες και συνομίλησε με τους καλεσμένους. 

Όσο για τις υπέροχες φωτογραφίες της εκδήλωσης τις τράβηξε ο Αλέξανδρος Χατζάκης  (Official Site)

To TheLookGr ήταν εκεί και ευχήθηκε στην Όλγα Παπακυριακού ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια!

 

Επικοινωνία: Όλγα Παπακυριακού  email: olgapap77@gmail.com https://www.facebook.com/sosemiazoi/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Όλγα Παπακυριακού μεγάλωσε και μένει στο Ηράκλειο Αττικής. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα των Αθηνών στο τμήμα «Νοση­λευτικής» και είναι κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης στην «Παιδιατρική Νοση­λευτική Ειδικότητα» και τίτλου Μεταπτυχιακού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Άριστα.

Επέλεξε και εργάζεται στο Nοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο τμήμα Αιμοδοσίας. Δίδαξε πολλά χρόνια στα ΑΤΕΙ Αθήνας και σε Δημόσια ΙΕΚ και ήταν εισηγή­τρια σε επιστημονικά συνέδρια. Από το Σεπτέμβρη του 2016 έχει εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή για τον εθελοντισμό με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Σώσε μια ζωή» στο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94 FM.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) στην επιτροπή εκπαίδευσης. Επίσης είναι μέλος της ΕΝΕ Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, στην Επιτροπή Τομέα Εθελοντισμού και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Εξίσου με την επιστήμη της αγαπάει και ασχολείται από πολύ μικρή με τον αθλητισμό και τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει η ιστιοπλοΐα και η τοξοβολία.

Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια… Και είναι αφιερωμένη σε όλους τους «εθελοντές ζωής».

0