Προδημοσίευση από το βιβλίο του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ «Το κλίμα είμαστε εμείς: Η σωτηρία του πλανήτη ξεκινάει από το πρωινό μας» που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

Δείτε την προδημοσίευση  ΕΔΩ

 

Το Βιβλίο & Ο Συγγραφέας

Συγγραφέας: Τζόναθαν Σάφραν Φόερ
Tίτλος: “Το Κλίμα είμαστε εμείς. Η σωτηρία του πλανήτη ξεκινάει από το πρωινό μας”
Τίτλος πρωτοτύπου: We Are the Weather
Μετάφραση: Άρης Σφακιανάκης – Ηρώ Σκάρου
ISBN: 978-960-04-5194-8
Σελίδες.: 328
Τιμή: 16.60€
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Βάρος: 500.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 14 Χ 20,6

 

Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και απειλεί την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Ακούμε διαρκώς πως δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το έχουμε όμως συνειδητοποιήσει;

Η σωτηρία του πλανήτη απαιτεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και, κυρίως, με την απροθυμία να θυσιάσουμε την άνεσή μας για χάρη του μέλλοντός μας. Η συλλογική δράση είναι εφικτή. Το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Όλα ξεκινούν από το τι τρώμε, και τι δεν τρώμε, για πρωινό.

Με διορατικότητα, ενσυναίσθηση και τη σπιρτάδα που τον χαρακτηρίζει, ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ παρουσιάζει το πιο φλέγον ζήτημα της εποχής μας με τρόπο μοναδικό. Δεν μας καλεί μόνο να το δούμε ζωντανά μπροστά μας και να αντιληφθούμε πόσο επείγει η αντιμετώπισή του· μας προσφέρει κι έναν τρόπο να συμμετάσχουμε στη σωτηρία του πλανήτη.

 

«Διαβάστε το βιβλίο. Η σωτηρία του πλανήτη αρχίζει ακριβώς έτσι».

Stella McCartney

 

«Μια εξαιρετική σύνθεση επιχειρηματολογίας, παράθεσης επιστημονικών στοιχείων και λογοτεχνικής αφήγησης. Είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί για το θέμα της κρεοφαγίας».

The Times Literary Supplement

 

 

Ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ (γεν. 1977) είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όλα έρχονται στο φως (υπό έκδοση), Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά (Κέδρος, 2018), Ιδού εγώ (Κέδρος, 2020) και τα δοκίμια Τρώγοντας ζώα (Κέδρος, 2020) και Το κλίμα είμαστε εμείς. Η σωτηρία του πλανήτη ξεκινάει από το πρωινό μας (Κέδρος, 2021). Έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία. Tα έργα του έχουν μεταφραστεί σε τριάντα έξι γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

 

 

1