Από τις εκδόσεις Gutenberg αναμένεται στη σειρά Aldina η κυκλοφορία του μυθιστορήματος της Djuna Burnes “Νυχτοδάσος”, του βιβλίου που αποτέλεσε ορόσημο του μοντερνισμού και της queer λογοτεχνίας.

 

 

Ο εκδότης Κ. Δαρδανός σημειώνει

“Όταν φέρνουμε στον νου μας το Παρίσι του Μεσοπολέμου, ζωντανεύουν στη μνήμη μας εικόνες ξέφρενου χορού, αντισυμβατικοί καλλιτέχνες και μια ανέμελη διάθεση, ενώ η επερχόμενη φρίκη επωάζεται.

 Η Τζούνα Μπαρνς ζει σ’ αυτη τη συναρπαστική εποχή και μεταμορφώνει τα βιώματά της σε μια ιστορία πάθους και οδύνης που έμελλε να γίνει ορόσημο του μοντερνισμού και της queer λογοτεχνίας. Το Νυχτοδάσος, το μυθιστόρημά της που λάτρεψαν οι Τζέιμς Τζόις, Ουίλιαμ Φώκνερ, Τ.Σ. Έλιοτ, κυκλοφορεί σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου, στη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg.

Η εικόνα εξωφύλλου είναι της Δήμητρας Μπουρίτσα. Σύντομα στα βιβλιοπωλεία”!

 

 

Το Βιβλίο

“Νυχτοδάσος”

Djuna Barnes

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

Με φόντο το λαμπερό Παρίσι του 1920, η Ρόμπιν, μια παράξενη κοπέλα, πηγαινοέρχεται στις ζωές τριών ανθρώπων και τις αναστατώνει. Ο «αριστοκράτης» Φέλιξ την παντρεύεται. Η Νόρα την ερωτεύεται με πάθος, αλλά ταλαιπωρείται από τον χαρακτήρα της. Η Τζένη, η γυναίκα με την οποία η Ρόμπιν απατά τη Νόρα, δεν αποφεύγει επίσης την καταβύθιση στη σκοτεινή ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Ρόμπιν.

 

 

 

 

1