Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη σειρά: Μεγάλες Αφηγήσεις, κυκλοφορεί το μνημειώδες μυθιστόρημα του Bram Stoker Δράκουλας” σε μετάφραση Βασίλη Κιμούλη

 

Το αριστούργημα του απόλυτου τρόμου. Ένα μυθιστόρημα-αρχέτυπο με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλη τη γη.

 

Ο ιδιοφυής ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ, αξιοποιώντας τη μακραίωνη παράδοση γύρω από τον ∆ράκουλα της Τρανσιλβανίας, εκδίδει το 1897 το ομώνυμο αριστούργημά του, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει γνωρίσει πάμπολλες κινηματογραφικές μεταφορές.

 

Η ιστορία ξεκινά  με την επίσκεψη του βρετανού δικηγόρου Τζόναθαν Χάρκερ στον πύργο του ∆ράκουλα, στα Καρπάθια Όρη, προκειμένου να βοηθήσει τον κόμη να αγοράσει ένα σπίτι στο Λονδίνο. Ο Χάρκερ θα διαπιστώσει τη φρικτή αλήθεια για τον εντολέα του και θα μείνει φυλακισμένος στον πύργο του, ενώ ο ∆ράκουλας θα ταξιδέψει στην Αγγλία  προς αναζήτηση αθώων θυμάτων για τον κόσμο των νεκροζώντανων. Τρεις άντρες, ο δρ. Χέλσινγκ, ο δρ. Σιούαρντ και ο Άρθουρ Χόλμγουντ, γίνονται οι σωματοφύλακες του καλού και οι μόνοι που θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τον ∆ράκουλα.

 

 

«Μια από τις πιο δυνατές ιστορίες τρόμου όλων των εποχών».

Μάλκολμ Μπράντμπερι, συγγραφέας

 

 

«Ο Στόκερ αξιοποιεί δεξιοτεχνικά την αρχέγονη αντίληψη περί της δύναμης του αίματος. Η δοξασία πως το κακό τρέφεται και γιγαντώνεται με το αίμα προσφέρει μια αληθοφανή εξήγηση για τις υπερφυσικές ιδιότητες αυτού του ∆ράκουλα, που τρομοκρατεί όχι μόνο τους ήρωες του μυθιστορήματος αλλά και τον ίδιο τον αναγνώστη. Ο φόβος ότι ο πρωταγωνιστής-τέρας θα ξεπηδήσει από τις σελίδες και θα προσπαθήσει να κορέσει τη δίψα του με το αίμα πραγματικών ανθρώπων είναι διάχυτος σε όλη την ανάγνωση – και αυτό, βέβαια, είναι μια επιτυχία του Στόκερ, πολύ πριν από τον Στίβεν Κινγκ».

Από τον πρόλογο του ∆ημήτρη Στεφανάκη

 

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

 

 

0