Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Jean Echenoz ”  Ειδική απεσταλμένη”, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.

Ένα σπαρταριστό μυθιστόρημα κατασκοπίας, ένα κοκτέιλ από μία δόση Νikita, μία Pink Panther και μία John Le Carré, έργο ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους πεζογράφους.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Μετά την αριστουργηματική «βιογραφική» τριλογία (Ραβέλ, Ζάτοπεκ, Τέσλα) και το πιο πυκνό, λιτό και χαμηλόφωνο μυθιστόρημα που έχει γραφτεί ποτέ για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (14), ο σπουδαιότερος στιλίστας των γαλλικών γραμμάτων επιστρέφει στο είδος όπου θήτευσε παραπάνω από ευδόκιμα. Το φρεσκότατο (η λέξη με όλες της τις έννοιες) μυθιστόρημά του είναι ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στους δαιδάλους του τυχαίου, του παρισινού μετρό και, κυρίως, του αειμετάβολου χάρτη της διεθνούς πολιτικής, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια ποπ τραγουδίστρια της μιας (αλλά κολοσσιαίας) επιτυχίας επιστρατεύεται από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας!

 

Απολαυστικά παράξενο και απρόβλεπτο, γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές και συμπτώσεις, ένα μυθιστόρημα με μια… λιγωτικά ωραία αφήγηση κι ένα χιούμορ που δε σ’ αφήνει στιγμή να ησυχάσεις και να δεις τα πράγματα ορθολογικά! Τι χρειάζεται, άλλωστε;

Jean Echenoz

Ειδική απεσταλμένη

(Envoyée spéciale)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αχιλλέας Κυριακίδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία

ISBN: 978-960-572-183-1

ΣΕΛΙΔΕΣ: 312

ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 15,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου:

Χρήστος Κούρτογλου

Διαθέσιμο και σε ebook

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Jean Echenoz (Ζαν Εσνόζ) γεννήθηκε στην Οράγγη της Γαλλίας, το 1947. Ζει στο Παρίσι και έχει εκδώσει 17 βιβλία, όλα στις Εκδόσεις Minuit. To πρώτο του μυθιστόρημα [Ο Μεσημβρινός του Γκρίνουιτς (1979)] τιμήθηκε με το Βραβείο Fénéon ως το καλύτερο έργο νέου συγγραφέα, και το δεύτερο [Cherokee (1983)], με το Βραβείο Médicis.

 

Στα ελληνικά κυκλοφορούν: από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το μυθιστόρημα Λίμνη (1989), από τις Εκδόσεις Πόλις τα μυθιστορήματα Οι ψηλές ξανθιές (1995), Φεύγω (1999) – Βραβείο Goncourt, Προπαντός όχι Σοπέν (2003), οι μυθιστορηματικές (ή μη) βιογραφίες Ζερόμ Λεντόν (2001), Ραβέλ (2006), Δρόμος αντοχής (2008), Αστραπές (2010), και από τις Εκδόσεις Ίκαρος το μυθιστόρημα 14 (2014).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Διασκεδαστικό, ευχάριστο και διακριτικά ειρωνικό. Ο Echenoz στην καλύτερη στιγμή του.

Bernard Pivot

 

Αστείο, αφαιρετικό, αλλά και, ταυτόχρονα, μοναδικά εμπνευσμένο. Ένα μοναδικό λογοτεχνικό κείμενο του Jean Echenoz.

L’Humanité

 

Ο Echenoz επιστρέφει στις λογοτεχνικές του ρίζες: μια αστυνομική πλοκή με έντονα κινηματογραφική δράση, γεμάτη χιούμορ και ειρωνεία. Δεξιοτέχνης του παραλόγου, είναι ξεκάθαρα ο πιο απολαυστικός μυθιστοριογράφος μας.

Le Nouvel Observateur

 

 

Οι σκοτεινοί χαρακτήρες, τα κρατικά συμφέροντα και η γεωπολιτική αναμειγνύονται σ’ αυτό το μυθιστόρημα-παρωδία των κατασκοπικών ταινιών. O Echenoz το διασκεδάζει και δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση συνενοχής με τον αναγνώστη.

Livres Hebdo

 

Ένα πολύτιμο διαμάντι, ένα αδιάλειπτο γλέντι, μια γιορτή της γαλλικής γλώσσας.

L’Express

 

0