Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο της Gytha Lodge “Κρυμμένη στο χώμα” σε μετάφραση Ιλάειρας Διονυσοπούλου.

 

 

 

Το Βιβλίο

Τίτλος                 Κρυμμένη στο χώμα

Συγγραφέας      Gytha Lodge

Μεταφραστής   Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Επιμελητής        Μαρία Παναγοπούλου

ISBN                    978-960-605-826-4

Barcode               9789606058264

Τιμή με ΦΠΑ      16.60 €

Σελίδες 472

Κατηγορία          Αστυνομικά Βιβλία

Format Paperback

Μέγεθος             140 x 205

Χώρα προέλευσης          Ηνωμένο Βασίλειο

Κατηγορία          CRIME FICTION

 

 

Ιούλιος 1983

Η βραδιά είναι ιδιαίτερα ζεστή όταν μια παρέα επτά εφήβων αποφασίζει να κατασκηνώσει στο δάσος. Όλοι τους είναι έξυπνοι, όμορφοι, και το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό. Η μικρότερη της παρέας, η Ορόρα Τζάκσον, είναι πανευτυχής που την κάλεσαν να πάει μαζί τους.

Όλα κυλούν όπως συνήθως: πίνουν, χορεύουν, μαλώνουν, ανταλλάσσουν τα πρώτα φιλιά. Κάποια ζευγαράκια γλιστρούν στις σκιές του δάσους, και κάποιοι μένουν πίσω με τη ζήλια και την ερωτική απογοήτευση να τους βασανίζουν. Το ξημέρωμα θα τους βρει όλους εκεί.

Όλους εκτός από την Ορόρα…

Οι φίλοι της ισχυρίζονται πως την τελευταία φορά που την είδαν, το βράδυ προτού πάει για ύπνο, ήταν μια χαρά. Ξεκινάει μια εξονυχιστική έρευνα, μα η έφηβη παραμένει άφαντη.

Τριάντα χρόνια αργότερα, το πτώμα της Ορόρα βρίσκεται θαμμένο σε μια κρυψώνα στο έδαφος, για την οποία γνώριζαν μόνο οι έξι φίλοι. Ο επιθεωρητής Τζόνα Σινς, νεαρός αστυνομικός τότε στη μικρή τους πόλη, αναλαμβάνει να λύσει την παλιά υπόθεση που ανοίγει ξανά. Τώρα είναι αποφασισμένος να μάθει επιτέλους τι συνέβη εκείνη τη βραδιά.

 

Η έρευνά του θα φέρει την παρέα πίσω στο δάσος, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με τα γεγονότα που οδήγησαν τη φίλη τους στον θάνατο και άλλαξαν τους ίδιους για πάντα…

 

 

Η Συγγραφέας

Η Gytha Lodge είναι πολυβραβευμένη θεατρική συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και σενα­ριογράφος βιντεοπαιχνιδιών και τηλεοπτικών σειρών. Είναι επίσης μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της κι έχει ένα μπλογκ που ασχολείται με τις δυσκολίες της ανατροφής ενός μικρού αγοριού. Είναι εθισμένη στο τσάι, στα σταυρόλεξα και τα λογοπαίγνια. Όταν δεν γράφει, διευθύνει μια ομάδα κειμενογράφων σε μια διεθνή μεταφραστική εταιρεία, και φροντίζει να περνούν από τα χέρια της όλα τα κείμενα των βιντεοπαιχνιδιών.

Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Κέμπριτζ, όπου έγινε γνωστή αρκετά γρήγορα για τα παράξενα, σκοτεινά, αλλά και διασκεδαστικά θεατρικά της. Αργότερα σπούδασε δημιουργική γραφή στο UEA. Έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για τα πρώτα τρία βιβλία της αστυνομικής σειράς της, με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Τζόνα Σινς.

 

 

 

0