Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα του Λέιφ Γκ. Β. Πέρσον “Αυτός που σκοτώνει τον δράκο” σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη

 

Το βιβλίο

Αυτός που σκοτώνει τον δράκο

Συγγραφέας: Λέιφ Γκ. Β. Πέρσον

Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ISBN: 978-960-16-7572-5

ΣΧΗΜΑ:  14Χ21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 18,80 € 

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

Όταν ένας νεαρός διανομέας εφημερίδων βρίσκει νεκρό στο διαμέρισμά του έναν 68χρονο αλκοολικό –χτυπημένο με το καπάκι μιας κατσαρόλας κι ένα σφυρί, και μετά στραγγαλισμένο–, όλοι θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μια απλή υπόθεση. Όλοι εκτός από τον ντετέκτιβ Μπέκστρεμ, τον εγωκεντρικό, σεξιστή και εξαιρετικά κακόγουστο επιθεωρητή, που ορίζεται επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Σε αυστηρή δίαιτα με εντολή γιατρού, ο Μπέκστρεμ έχει ξεκινήσει να σέρνεται με τα πόδια μέχρι τη δουλειά, ακόμα και να τρώει λαχανικά. Η αστυνομία όμως δεν είναι πια αυτή που ήταν και τώρα που έχει γεμίσει γυναίκες και ξένους, είναι πιο δύσκολο παρά ποτέ να αντισταθείς σ’ ένα ποτηράκι.

Κι όταν ο διανομέας των εφημερίδων εξαφανίζεται, οι υποψίες του Μπέκστρεμ αποδεικνύονται σωστές, δίνοντας στο ακαταμάχητο κράμα τύχης και τεμπελιάς που τον διακρίνει την ευκαιρία να λάμψει για άλλη μια φορά, μην παραλείποντας να κάνει τους πάντες άνω κάτω.

 

 

«Ο Πέρσον είναι πιο αυθεντικός από τον Λάρσον…»     

   La Repubblica

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Λέιφ Γκ. Β. Πέρσον είναι διάσημος εγκληματολόγος και κορυφαίος μελετητής ψυχολογικών προφίλ στη Σουηδία. Έχει χρηματίσει σύμβουλος στο σουηδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Από το 1991 είναι καθηγητής στην Εθνική Σουηδική Αστυνομική Σχολή και τα μέσα ενημέρωσης ζητούν συχνά τη γνώμη του ως του επιφανέστερου ειδικού της χώρας γύρω από το έγκλημα.

Έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το Ο ετοιμοθάνατος ντετέκτιβ, που απέσπασε τόσο το Βραβείο Συγγραφέων Αστυνομικών Μυθιστορημάτων της Σουηδικής Ακαδημίας για το Καλύτερο Αστυνομικό Μυθιστόρημα του 2010 όσο και το Γυάλινο Κλειδί για το Καλύτερο Αστυνομικό Μυθιστόρημα του 2010. Η Λίντα (Εκδ. Πατάκη 2017) απέσπασε το βραβείο Petrona 2014 του καλύτερου σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος στη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

 

0