Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο της Marilynne Robinson «Γκίλιαντ» σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.

 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ

 

 

Το Βιβλίο

Συγγραφέας: Marilynne Robinson

Μεταφραστής: Κατερίνα Σχινά

ISBN: 978-618-03-1696-4

Σελίδες: 336

Τιμή: 16,60

Ημερομηνία Έκδοσης: 03/10/2019

 

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ αλλά και με το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Αμερικανών Κριτικών μυθιστόρημα της μεγαλύτερης εν ζωή αμερικανίδας συγγραφέα.

 

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας, η πολυβραβευμένη Marilynne Robinson µε αυτό το βιβλίο μάς προσφέρει ένα βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία τριών γενιών και καλύπτει χρονικά την περίοδο από τον αμερικανικό Εμφύλιο ως τον 20ό αιώνα. Στον πυρήνα του βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε πατέρες και γιους, καθώς και οι μεγάλες πνευματικές διαμάχες που ακόμη μαίνονται στην καρδιά της Αμερικής.

Το μυθιστόρημα της Robinson, που ακολουθεί τη συγγραφική παράδοση των Έµιλι Ντίκινσον και Γουόλτ Γουίτµαν, είναι μεγάλο όσο ένα έθνος, ήσυχο όσο µια σκέψη, κατανυκτικό όσο µια προσευχή.

Μέσα από τη λαμπρή και αξέχαστη φωνή του ήρωά του, του πάστορα Τζον Έιµς, το Γκίλιαντ µάς αποκαλύπτει την ανθρώπινη συνθήκη και τη συχνά αβάσταχτη ομορφιά μιας συνηθισμένης ζωής.

 

Ένας γοητευτικός ύμνος για την πλούσια και μυστική καθημερινότητα από μια σπουδαία προσωπικότητα της παγκόσμιας πεζογραφίας και διανόησης.

 

 

«Αγαπώ τα βιβλία της. Ο ήρωάς της Τζον Έιμς είναι από τους πλέον αγαπημένους μου στη λογοτεχνία».

Barack Obama

 

«Το Γκίλιαντ μάς θυμίζει πως οι λέξεις έχουν τη δύναμη να µας προσφέρουν έλεος, συγχώρεση και να αποδώσουν δικαιοσύνη».

Independent

 

«Σε µια εποχή που η πολιτιστική µας ιστορία κατακλύζεται από το εφήμερο, το επιφανειακό, το εύκολο, η Marilynne Robinson είναι µια θαυμαστή ανωμαλία: µια συγγραφέας που µε περίσκεψη, προσοχή και επιμονή διερευνά κάποια από τα βαθύτερα ζητήματα που αφορούν το ανθρώπινο είδος… Εύστοχο, καθηλωτικό, λυρικό… Η Robinson καταφέρνει να µας μεταδώσει το θαύμα της ίδιας της ύπαρξης».

Los Angeles Times Book Review

 

Το πολυβραβευμένο Γκίλιαντ είναι το πρώτο της τριλογίας που ολοκληρώνεται με το Λάιλα (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2016). Το δεύτερο μέρος με τίτλο Στο σπίτι θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020.

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

 

Η Συγγραφέας

Η Marilynne Robinson (Μέριλιν Ρόµπινσον, 1943), ένας ζωντανός θρύλος των αµερικανικών γραµµάτων, έκανε το ντεµπούτο της στο µυθιστόρηµα το 1980 µε το «Ρουθ» (πρωτότυπος τίτλος: Housekeeping, βραβείο Hemingway Foundation/PEN).

Έκτοτε εξέδωσε κάποιους δοκιµιακούς τίτλους και ξαναεµφανίστηκε στην πεζογραφία µόλις το 2004, µε το µυθιστόρηµα «Γκίλιαντ», που τιµήθηκε µε το Βραβείο του Κύκλου των Αµερικανών Κριτικών και µε το Πούλιτζερ.

Το 2008 εξέδωσε το µυθιστόρηµα  «Στο σπίτι», που κέρδισε το βραβείο Orange, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το µυθιστόρηµά της «Λάιλα» (Βραβείο του Κύκλου των Αµερικανών Κριτικών).

Από την ίδια συγγραφέα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα:

 

Για να διαβάσετε περισσότερα www.facebook.com/MarilynneRobinson

 

 

 

 

0