Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Michael Haag “Οι Ντάρρελ της Κέρκυρας”  σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωτιά

 

Το 1935 η Λουίζα Ντάρρελ και τα τέσσερα παιδιά της –ο Λόρενς (Λάρρυ), ο Λέζλι, η Μάργκαρετ (Μάργκο) και ο Τζέραλντ (Τζέρρυ)– πήγαν να ζήσουν στην Κέρκυρα.

Η οικογένεια Ντάρρελ απαθανατίστηκε στο εµβληµατικό βιβλίο του Τζέραλντ Ντάρρελ Η οικογένειά µου και άλλα ζώα, καθώς και πρόσφατα στην τηλεοπτική µεταφορά του βιβλίου, Η οικογένεια Ντάρρελ. Ποια ήταν όµως η αληθινή ζωή των µελών της µοναδικής αυτής οικογένειας; Ποιος ήταν ο λόγος που εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα – και τι απόγιναν αφού έφυγαν από το νησί; Η πραγµατική ιστορία των Ντάρρελ είναι αντάξια της µεγάλης λογοτεχνίας που την αποτύπωσε, και ο Μάικλ Χάαγκ, ο συγγραφέας του Αλεξάνδρεια, η πόλη της µνήµης, ο ιδανικός αφηγητής της. Γνωρίζοντας την οικογένεια από πρώτο χέρι, αντλεί επιπλέον υλικό από ηµερολόγια, επιστολές και ανέκδοτα αυτοβιογραφικά σπαράγµατα.

Το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία της οικογένειας από τα πρώτα χρόνια των παιδιών στην Ινδία και την κρίση που τα οδήγησε στην Αγγλία ως τα χρόνια στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα. Ανακαλεί τους µο-ναδικούς ανθρώπους που συνάντησαν στην Κέρκυρα –τον Θεόδωρο τον βιολόγο, τον ταξιτζή Σπύρο Χαλικιόπουλο και τον Κωστή τον κατάδικο– αλλά και την επίσκεψη του Αµερικανού συγγραφέα Χένρυ Μίλλερ. Ο Χάαγκ φέρνει στο φως την ιστορία της φυγής των Ντάρρελ από την Κέρκυρα, όπως και τη διαφυγή του Λάρρυ και της Μάργκο την τελευταία στιγµή πριν τον πόλεµο, ενώ παρακολουθεί την πορεία της ανάδειξης του Λάρρυ ως παγκοσµίως αναγνωρισµένου συγγραφέα µε το Αλεξανδρινό κουαρτέτο και του Τζέραλντ ως φυσιοδίφη και προστάτη των απειλούµενων µε εξαφάνιση ειδών, ενώ περιγράφει και τις ζωές των υπόλοιπων µελών της οικογένειας, των φίλων τους και άλλων ζώων.

Η έκδοση περιλαµβάνει οικογενειακές φωτογραφίες από το αρχείο του Τζέραλντ Ντάρρελ, πολλές από τις οποίες δηµοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά.

 

 

Το βιβλίο

ΟΙ ΝΤΑΡΡΕΛ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συγγραφέας: MICHAEL HAAG

Μετάφραση: ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ

ΣΕΙΡΑ: ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

 ISBN: 978-960-16-8121-4 

ΣΧΗΜΑ: 14×21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 312

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15,50 € 

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019.

 

 

«Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Ντάρρελ είναι συναρπαστική – ο Χάαγκ ακολουθεί µε δεξιοτεχνία τα βήµατά τους στην προπολεµική Κέρκυρα, στην Αγγλία και στην Ινδία».

 Simon Nye, σεναριογράφος της σειράς του ITV The Durrells

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ΜΑΪΚΛ ΧΑΑΓΚ γνώριζε τον Λόρενς Ντάρρελ (συνάντησε επίσης και τον Τζέρρυ και τη Μάργκο) και αυτή την περίοδο γράφει τη βιογραφία του για τις εκδόσεις του Πανεπιστηµίου Yale. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε επίσης το βιβλίο του Alexandria: City of Memory (υπό νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη), µια από τις πλέον αξιόλογες µελέτες γύρω από τη ζωή και το έργο του K. Π. Καβάφη, του Ε. Μ. Φόρστερ και του Λόρενς Ντάρρελ στην πόλη αυτή. Ο Χάαγκ έχει επίσης γράψει κατά κόρον για έργα της αιγυπτιακής, της κλασικής και της µεσαιωνικής γραµµατείας.

http://www.michaelhaag.com